Liderul Al Qaida din Peninsula Arabică a fost ucis în Yemen de către americani

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
07/02/2020, 09:10
Liderul Al Qaida din Peninsula Arabică a fost ucis în Yemen de către americani
Qassim al-Raymi. liderul Al Qaida în Peninsula Arabică/ Sursă: Intel Center

Președintele Donald Trump a anunțat, joi, că Statele Unite l-au ucis pe Qassim al-Raymi, liderul grupului Al Qaida în Peninsula Arabică (AQPA), în timpul unei operațiuni contrateroriste desfășurate în Yemen, informează Reuters.

Sub comanda lui Rimi, AQPA a comis violențe de neconceput împotriva civililor din Yemen și a căutat să conducă și să determine numeroase atacuri împotriva Statelor Unite și forțelor noastre”, a declarat președintele Trump.

Moartea sa slăbește AQPA și mișcarea globală Al Qaida și ne aduce mai aproape de eliminarea amenințărilor pe care aceste grupuri le pun securității noastre naționale”, a continuat Trump, fără să precizeze când a fost ucis Raymi.

SUA consideră AQPA drept una dintre cele mai periculoase ramuri ale rețelei Al Qaida, fondate de către Osama bin Laden.

Există informații neconfirmate că Raymi ar fi fost omorât în urmă cu câteva zile într-un atac cu dronă la Marib.

Un oficial din Yemen a precizat că a existat un atac cu drona la Marib însă nu Raymi a fost ucis în acel atac.

Organizația din Peninsula Arabică a Al Qaida a revendicat atacul comis în decembrie 2019 asupra bazei militare americane din Pensacola, statul Florida, atac soldat cu moartea a trei marinari, scrie France Presse, citată de Agerpres.

Într-un discurs audio al liderului său, Qassem al-Raymi, AQPA a revendicat atacul comis în decembrie 2019 la baza aeronavală din Pensacola„, a informat SITE, centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×