Lia Olguța Vasilescu și-a retras candidatura pentru Ministerul Dezvoltării: „Cel mai deştept cedează”

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
12/02/2019, 20:08
Lia Olguța Vasilescu și-a retras candidatura pentru Ministerul Dezvoltării: „Cel mai deştept cedează” GALERIE FOTO
Lia Olguța Vasilescu și-a retras candidatura pentru Ministerul Dezvoltării

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că renunţă la funcţia de vicepremier printr-o postare pe pagina sa de Facebook. Totodată, şi-a retras şi candidatura pentru Ministerul Dezvoltării. În final, aceasta i-a transmis preşedintelui României, Klaus Iohannis, că aşteaptă numirea unui ministru în acest sector. „Totdeauna cel mai deştept cedează” este modul în care şi-a încheiat postarea.

Fostul primar al Craiovei a scris că a luat această decizie în urma discuţiilor avute cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea: „Astăzi, in urma unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea sa îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puțin o lună și jumătate de așteptare, perioadă in care activitatea guvernamentală ar avea in continuare de suferit prin absenta din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact in perioada in care România deține președinția UE.

Lia Olguța Vasilescu și-a retras candidatura pentru Ministerul Dezvoltării

Nu am făcut o miză personală din accederea intr-o funcție guvernamentală, dar sunt convinsă că, așa cum am reușit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală in mandatul de primar sau să pun in aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, aș fi reușit sa deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională și națională in cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat.

Îmi voi continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde am fost aleasă cu 60 la suta din voturi și imi voi respecta promisiunile făcute in campania electorală alegătorilor mei. Le mulțumesc tuturor colegilor din CEx care m-au votat in unanimitate pentru aceste demnități și, in special, lui Liviu Dragnea și doamnei prim ministru Viorica Dancilă care m-a propus și cu care, intr-o formulă sau alta, voi colabora și in continuare pentru proiectele pe care mi le-am asumat in campania electorală din 2016. Sper că președintele Klaus Johannis va numi URGENT viitoarea nominalizare pentru funcția de ministru din partea partidului care a câștigat alegerile parlamentare, renunțând la blocarea Guvernului României prin încălcarea repetată a legilor și Constituției, in condițiile in care personajul care i-a provocat atâta îngrijorare dispare din ecuație. #totdeaunacelmaideșteptcedează”, a scris Lia Olguţa Vasilescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×