Lia Olguța Vasilescu se va lupta ca PNL să nu crească vârsta de pensionare, chiar dacă premierul a spus deja că este un ”fake news”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
15/12/2019, 10:05
Lia Olguța Vasilescu se va lupta ca PNL să nu crească vârsta de pensionare, chiar dacă premierul a spus deja că este un ”fake news”
Lia Olguța Vasilescu se va lupta ca PNL să nu crească vârsta de pensionare. Sursa foto: kanald.ro

Chiar dacă premierul Ludovic Orban a spus că știrea legată de creșterea vârstei de pensionare este un fake news, iar aceasta va rămâne aceeași, Lia Olguța Vasilescu, cea de la care a plecat de fapt știrea respectivă, continuă scandalul și explică de ce nu poate fi crescută vârsta de pensionare.

Lia Olguța Vasilescu se va lupta ca PNL să nu crească vârsta de pensionare

Mai mult, fostul ministru al Muncii din Guvernarea PSD a declarat că se va lupta cu toată forța pentru ca guvernarea PNL să nu crească vârsta de pensionare.

„Vreau să vă spun că, în momentul în care am negociat această lege a pensiilor cu Comisia Europeană și într-o anumită fază și cu Fondul Monetar Internațional, care au bătut și ei la ușă, deși România nu mai avea niciun angajament cu instituția, cele două lucruri pe care le-am discutat ca să nu avem niciun fel de problemă sunt același pe care le văd acum în dezbaterile publice.

Lia Olguța Vasilescu s-a împotrivit creșterii vârstei de pensionare la 70 de ani

Pe de o parte, este vorba despre o adresă venită de la Comisia Europeană, și anume creșterea vârstei de pensionare și nesustenabilitatea acestui buget de pensii. La vremea respectivă, ni s-a solicitat ca vârsta de pesionare să crească la 68-70 de ani, ca să se meargă pe media Uniunii Europene”, a susținut Lia Olguța Vasilescu într-o intervenție telefonică la România TV.

Lia Olguța Vasilescu mai spune că pe vremea când era ministru, Uniunea Europeană a cerut ca vârsta de pensionare să crească până la 70 de ani, în România, dar social-democrata s-a opus cu vehemență!

M-am opus categoric și am spus că nu putem să facem acest lucru, atât timp cât speranța de viață a românilor este de cu opt ani sub media Uniunii Europene, deci nu există niciun fel de argument din acest punct de vedere.

”PNL caută ca noua lege a pensiilor să fie eliminată”

Iar în ceea ce privește sustenabilitatea cheltuielilor pentru sistemul de pensii am spus că avem 7% din PIB, anul viitor abia ajungem la 8% din PIB iar în 2021, când se va aplica legea pensiilor, vom ajunge la 11,7% din PIB, în timp ce media Uniunii Europene este de 13%, nici măcar cu actuala lege a pensiilor nu ajungem la media Uniunii Europene”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

„Ceea ce se încearcă de cei de la PNL la momentul actual este ca noua lege a pensiilor să fie eliminată pe motiv că nu ar elimina aceste inechități din sistem, deși ele se elimină, în sensul că ei vor să facă două modificări: creșterea vârstei de pensionare și un procent din PIB mai mic pentru cheltuiala cu pensiile.

Noi o să ne opunem cu toată forța. Nici nu poate fi vorba să nu ne opunem la asemenea chestiuni, pentru că noi trebuie să îi apărăm în primul rând pe români. Pensia este un drept câștigat și nu o formă de asistență socială”, a mai spus Olguța Vasilescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×