Lia Olguţa Vasilescu, atac dur la preşedintele Klaus Iohannis: „Se comportă ca un copil”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
17/01/2019, 08:59
Lia Olguţa Vasilescu, atac dur la preşedintele Klaus Iohannis: „Se comportă ca un copil”
Lia Olguța Vasilescu l-a atacat dur pe Klaus Iohannis

În cadrul emisiunii ”Sinteza zilei”, difuzată pe postul Antena 3, Lia Olguța Vasilescu a afirmat că nu are o explicație logică pentru faptul că președintele Klaus Iohannis îi blochează calea spre Ministerul Dezvoltării. „Nu pot să găsesc o explicație logică, pentru că se comportă ca un copil care spune ‘știu că e jucăria ta, dar îmi place mie și o iau eu și mă joc cu ea. Cam așa s-a comportat președintele în ultimele săptămâni.

Prima oară a motivat că nu am experiență, a doua oară nici nu ar fi putut să spună că nu am experiență, pentru că veneam totuși dintr-o funcție de primar într-un minister al Administrației Publice Locale.

Lia Olguța  Vasilescu l-a atacat dur pe președintele Klaus Iohannis

A spus că nu îndeplinesc condițiile legale și a citat și articolele de lege, ori articolele respective se referă la faptul că trebuie să fii cetățean român, și sunt, trebuie să ai domiciliul în România, și-l am, trebuie să nu fii condamnat penal definitiv, și nu sunt, și trebuie să nu ai vreo incompatibilitate și nu am.

 Lia Olguţa Vasilescu, atac dur la preşedintele Klaus Iohannis:
”Prima oară a motivat că nu am experiență, a doua oară nici nu ar fi putut să spună că nu am experiență”

Deci, practic, a scris ceva pe hârtie ca să fie acolo și eventual să se spună că respectă CCR, dar iată că se încăpățânează în continuare și avem aceeași situație”, a declarat Olguța Vasilescu. De altfel, imediat după momentul în care Iohannis a respins-o pentru a doua oară pentru fotoliul dorit, fostul ministru a anunțat că Guvernul va sesiza din nou Curtea Constituțională.

 Lia Olguţa Vasilescu, atac dur la preşedintele Klaus Iohannis:
Lia Olguța Vasilescu a afirmat că nu are o explicație logică pentru care peședintele îi blochează drumul spre Dezvoltare

”Domnul președinte Klaus Iohannis în continuare nu face altceva decât să încalce atât legislația României, cât și deciziile CCR, motiv pentru care Guvernul a anunțat deja că în cursul zilei de mâine va sesiza din nou Curtea Constituțională”, a mărturisit Olguța Vasilescu.

Mai mult, aceasta a adătugat: ”Ne-am pus cărțile de identitate în dosarul pe care l-am trimis la Cotroceni, CV-uri și așa mai departe din care să rezulte că nu încălcăm nicio lege. Este clar că domnul președinte Klaus Iohannis insistă să calce în picioare o decizie a Curții Constituționale care prevede clar că prima oară poate să refuze pe indiferent ce motive dorește domnia sa, pe oportunitate, dar că a doua oară nu are voie să refuze decât pe motive de legalitate.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×