Leo Iorga a murit în Sâmbăta Morților. Ce înseamnă, de fapt, acest lucru și ce trebuie să facă familia!

Claudiu Ilie    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
02/11/2019, 13:49
Leo Iorga a murit în Sâmbăta Morților. Ce înseamnă, de fapt, acest lucru și ce trebuie să facă familia!

Leo Iorga a murit în data de 2 noiembrie 2019, după aproximativ 10 ani de când s-a luptat în continuu cu cancerul. Acesta avea 54 de ani. Ziua de 2 noiembrie a coincis cu Sâmbăta Morților, una din sărbătorile importante ale românilor, în care se pomenesc morții. Datina acestei zile este ca fiecare familie să-și scrie pe o coală albă de hârtie absolut toți morții din familie, chiar și din generații îndepărtate, pentru ca preoții să-i pomenească în timpul slujbei.

Leo Iorga a murit în timpul slujbei de Sâmbăta Morților

Se spune că oricine se stinge din viață în această zi ajunge direct în rai. Datorită acestei datini din strămoși, este cu atât mai importanta ca familia decedatului să meargă imediat la biserică pentru a anunța decesul. Fostul solist al trupei Compact a decedat sâmbătă dimineață chiar în timpul slujbei de Sâmbetei Morților. Următoarele pomeni pe care familia le va organiza vor avea o dublă înseamnătate. Cea a decesului lui Leo Iorga și cea Sâmbetei Morților. În fiecare an, familia artisului va trebui să dea acatiste la biserică și să gătească o colivă pe care s-o împartă.

Leo Iorga a fost solistul trupelor Cargo și Compact, însă a activat și în cadrul trupelor Pacific (1982), Schimbul 3 (1997 – 2001), Pacifica (2003-2019) și Compact B (2017 – 2019)

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×