Legea Pensiilor votată în unanimitate în Comisia de Muncă! Ce se întâmplă cu pensiile speciale

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
14/11/2018, 08:54
Legea Pensiilor votată în unanimitate în Comisia de Muncă! Ce se întâmplă cu pensiile speciale
Legea Pensiilor votată în unanimitate în Comisia de Muncă! Ce se întâmplă cu pensiile speciale

Legea pensiilor a fost votată în unanimitate de către partea senatorilor din Comisia de Muncă, iar acum urmează votul din plenul Senatului. Decizia finală o vor lua deputații. Modificările aduse nu sunt semnificative, spune ministra Olguța Vasilescu, motivând că ar putea exista un risc, iar legea să nu poată fi aplicată dacă s-ar fi adus mai multe modificări față de varianta propusă de Guvern.

Opoziția critică faptul că s-au păstrat pensiile speciale. Toți senatorii din Comisia de Muncă au votat pentru noua lege a pensiilor. „Nu am acceptat niciun fel de amendament care însemna un impact mai mare al legii pentru că orice ban în plus peste suma deja dublă a bugetului asigurărilor ar duce la inaplicarea legii. Ne dorim pensii dublate faţă de anul 2016 şi prin această lege asta se întâmplă”, declară Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii

Opoziția nu susține noua lege a pensiilor, care a fost votată în unanimitate în Comisia de Muncă

Legea pensiilor nu a fost susținută de opoziție, conform celor din PNL și USR. Ei consideră că această lege va impacta negativ deficitul bugetar.„Nu am văzut nicăieri o justificare pentru existenţa unei noi legi a pensiilor. Noi considerăm că cea veche putea fi îmbunătăţită. Nu s-a specificat nicăieri, concret, care este costul administrativ al recalculării celor peste 5 milioande de dosare de pensie”, spune Florina Presadă, senator USR.

Carmen Harău, senator PNL: „Suntem foarte nemulţumiţi că în continuare se păstrează pensiile speciale. Nu putem fi de acord cu această lege făcută în trap şi galop în comisia de muncă a Senatului”.

În luna octombrie, proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat de către Executiv, iar impactul financiar în 2019 va fi de 8,4 miliarde de lei, urmând ca în 2010 să ajungă la aproximativ 25 de miliarde de lei.  Creșterile din noul proiect de lege vor fi pe etape. Punctul de pensie ar putea ajunge până la 45% din valoarea salariului mediu brut pe economie, iar Olguța asigură că nicio pensie nu va scădea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×