Legea Dării în Plată s-a modificat! Cum pot românii să scape de datorii?

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
11/12/2018, 21:19
Legea Dării în Plată s-a modificat! Cum pot românii să scape de datorii?
Legea Dării în Plată s-a modificat! Cum își pot achita românii datoriile?

Senatorii din Comisia de Buget au modificat Legea Dării în Plată, astfel au stabilit diverse criterii pentru situația în care un cetățean vrea să dea înapoi casa băncii, în schimbul stingerii creditului luat înainte.Se pare că în acest mod, ei pot scăpa total de datorii, în cazul devalorizării casei cu mai mult de 50% față de valoarea stabilită la început.

Proiectul legii modificat este cel cu numărul 77 din anul 2016. „Comisia de Buget din Senat a adoptat stabilirea unor criterii clare pentru situații de impreviziune! Coaliția limitează astfel abuzurile apărute la legea darii în plată!”, a fost mesajul de pe un site de socializare a lui Daniel Zamfir, politician.

Legea Dării în Plată a fost modificată!

Potrivit acestei noi modificări, cei care au datorii pot scăpa de ele acum prin returnarea casei la bancă, astfel pentru a stinge creditul. Amendamentele propuse de Zamfir legate de condiţiile în care se poate declara impreviziunea în cadrul procesului de dare în plată au trecut aproape integral de Comisie”,  a specificat Bogdan Preda, secretar general al Consiliului Patronetelor Bancare din România.

Daniel Zamfir
Daniel Zamfir

„Comisia a acceptat totuşi şi unul dintre amendamentele propuse de bănci: termenul de convocare la notar a debitorului care a notificat banca despre intenţia de a da în plată imobilul aflat în garanţie nu poate avea loc mai devreme de a 30 zi de la notificare, dar nici mai târziu de a 90-a zi, de la depunerea acesteia.

De asemenea, neprezentarea debitorului la notar în ziua solicitată de bancă este echivalentă cu renunţarea la intenţia de dare în plată a imobilului respectiv”, a mai spus acesta. Prin urmare, Banca Națională a României alături de Asociațiile de profil ale băncilor au transmis comisiilor de specialitate că punerea în practică a amendamentelor lui Daniel Cătălin Zamfir s-ar putea să aibă și implicații negative asupra debitorilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×