Laurette este în lacrimi! Fiica sa s-a ales cu dinții sparți la școală! Acuză un atac rasial

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
18/11/2019, 18:28
Laurette este în lacrimi! Fiica sa s-a ales cu dinții sparți la școală! Acuză un atac rasial GALERIE FOTO
Fiica lui Laurette s-a ales cu dinții sparți la școală, după un atac rasial. Sursa foto: elle.ro

Revoltă dureroasă pentru Laurette, pe o rețea de socializare, după ce fiica ei s-a ales cu dinții sparți la școală! Frumoasa mulatră și-a spus oful pe Facebook legat de chinul la care este supusă fiica ei în anul 2019, doar pentru că este mulatră!

Fiica lui Laurette s-a ales cu dinții sparți la școală, după un atac rasial

Laurette nu este nici ea străină de rasism, deoarece s-a confruntat cu el toată viața, însă vedeta spera ca măcar fiica sa să nu mai sufere, ținând cont că societatea a avansat mult, față de perioada comunismului.

„Toată copilăria mea şi, mai apoi, adolescenţa au fost umbrite de rautăţile colegilor de şcoală legate de culoarea pielii mele. Am sperat că odată cu trecerea la democraţie, cu eliberarea de sechelele comuniste, cu deschiderea către Vest, cu evoluţia socială, aceste lucruri vor dispărea. Discriminarea rasială în Europa anului 2019 pare scenariu de film“, şi-a început Laurette textul scris pe Facebook.

Fiica lui Laurette s-a ales cu dinții sparți la școală, după un atac rasial
Fiica lui Laurette s-a ales cu dinții sparți la școală, după un atac rasial

”Cer public ministrului Educaţiei să ne facă dreptate”

Frumoasa vedetă a spus că a făcut multe plângeri la conducerea școlii, dar nimeni nu a luat nicio măsură. Ultimul atac al colegului s-a soldat însă cu mutilarea fetiței.

„Din păcate, copila mea trăieşte acelaşi scenariu pe care şi eu l-am suportat când aveam vârsta ei. Pentru că este de culoare. Pentru că şcoala în care învaţă NU ia măsuri. Pentru că părinţii copiilor care o jignesc şi o fac zi de zi iau asta ca pe o normalitate. Pentru că violenţa este, practic, una din materiile care se «predă» cu brio în şcolile din România. Joi, fetiţei mele i-a fost spartă dantura de către un coleg care nu e la primul incident de genul acesta. Bullying-ul repetat la care este supusă Serena de către acest copil a fost tolerat de şcoală, plângerile mele au fost considerate «răsfaţ TV»“, se arată în mesajul lui Laurette, scris alături de fotografia sugestivă cu dinţişorul spart al fiicei ei.

Laurette cere ca măcar ministrul Educaţiei să ia măsuri. „Astăzi mă văd nevoită să cer public ministrului Educaţiei să ne facă dreptate. Da, suntem de culoare. Dar asta nu ne face neoameni. Copilul meu este un copil educat, crescut cu mult sacrificiu de o mamă singură. Copilul meu nu trebuie bătut, scuipat, batjocorit doar pentru că are o altă culoare a pielii.

Sunt o mamă singură şi lupt nu doar cu un sistem indiferent, ci şi cu o mentalitate extrem de primitivă. Şcoala nu face nimic pentru a-mi proteja fetiţa. Pentru că dacă ar fi făcut, nu ajungeam în situaţia de a o aduce acasă mutilată de acelaşi coleg care în timp a mai lovit-o de nenumărate ori“.

„Poate că orice mamă ar fi avut instinctul de a călca în picioare tot în jur în acel moment în care şi-a văzut copilul plin de sânge şi cu dinţişorul spart. Dar, în ciuda pielii mele ciocolatii, nu sunt animal. Mi-am stăvilit impulsul şi am încercat să îmi caut dreptatea la conducerea şcolii care muşamalizează întregul incident.

Aşa că cer public doamnei ministru, dascăl la rândul ei, să-mi ajute fetiţa. Să-i spună dânsa că şcoala nu înseamnă numai bătăi şi jigniri, ci este locul în care vă învaţă să scrie, să socotească, să râdă, să respecte, să preţuiască, să iubească, să îşi facă prieteni şi să îşi amintească, peste ani, cu drag şi nostalgie de «doamna» ei. Vă rog, nu mai schingiuiţi sufletul copilei mele doar pentru că s-a născut mulatră“, a încheiat Laurette.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×