Kovesi a primit distincția „Femeia la Putere” în cadrul Women of Europe Awards 2019

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
05/12/2019, 15:34
Kovesi a primit distincția „Femeia la Putere” în cadrul Women of Europe Awards 2019
Kovesi a câștigat un premiu în cadrul galei Women of Europe Awards 2019 *foto: hepta.ro

European Movement International (EMI) a organizat miercuri gala premiilor Women of Europe 2019. În cadrul acestui eveniment Laura Codruța Kovesi, fostul procuror-șef DNA și actual șef al Parchetului European (PPEO), a primit premiul „Femeia la Putere”.

Laura Codruța Kovesi a câștigat un premiu în cadrul Women of Europe Awards 2019

Europarlamentarul Eva Maydell, presedinte EMI, a spus în timpul ceremoniei că toate câștigătoarele au avut un impact pozitiv extrem de important la nivel local și global: „Am avut onoarea de a celebra realizările unor femei vizionare și care inspiră cu adevarăt. Câștigătoarele, dar și femeile nominalizate au avut un impact pozitiv extrem de important atât la nivel local, cât și la nivel global.

Desi este important sa admitem ca munca noastra de a spori recunoasterea femeilor in societate este departe de a fi realizata, contributia castigatorilor in aceasta seara demonstreaza puterea si influenta pe care femeile le pot avea in ceea ce priveste schimbarea pozitiva”, a declarat Eva Maydell.

Distincția primită de Kovesi vine după ce „ a demonstrat o conducere politică extraordinară în Europa prin munca sa notabilă împotriva corupției la nivel înalt din România. De curând, a devenit primul procuror-sef la nou-înființatul Parchet European (EPPO)”.

Ce a declarat Kovesi după ce a primit distincția „Femeia la Putere”

Kovesi s-a arătat foarte fericită de distincția primită: „Sunt foarte onorată să primesc acest premiu și îl văd ca pe o recunoaștere a eforturilor mele și ca o încurajare de a nu renunța la munca mea. În opinia mea, a fi puternic înseamnă a câștiga încrederea oamenilor și, mai important decât atât, a reuși să o păstrezi. În linia mea de lucru, poți face acest lucru numai lucrând profesionist, fiind consecvent și respectând legea în orice moment.

Acest premiu aparține în egală măsura tuturor persoanelor care m-au susținut în lupta împotriva corupției și în respectarea statului de drept și a valorilor europene. Aș dori să le mulțumesc în mod special tuturor susținătorilor mei de-a lungul anilor. Pentru a merge mai departe, trebuie să lucrăm pentru promovarea egalității, a dreptății și a statului de drept, așa cum a făcut Mișcarea Europeană în ultimii 70 de ani”, a declarat Kovesi.

Mișcarea Europeană (European Movement) este cea mai mare rețea de organizații pan-europene. Este prezentă în 34 de țări și înglobează 38 de asociații internaționale, reunind structuri asociative, reprezentanți ai mediului de afaceri, sindicate, ONG-uri, partide politice, autorități locale și mediul academic.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×