Klaus Iohannis, prima vizită de lucru din 2020. Președintele va merge în landul Bavaria

Klaus Iohannis, prima vizită de lucru din 2020. Președintele va merge în landul Bavaria
Președintele Klaus Iohannis Sursa foto: hepta.ro

Klaus Iohannis va pleca în prima vizită de lucru din anul 2020, programată în cursul zilei de marți, 7 ianuarie. Potrivit informațiilor oficiale, președintele României se va deplasa în landul Bavaria pentru o discuție cu liderii politici din regiune.

De asemenea, șeful statului va participa împreună cu membrii Guvernului bavariei  la o rundă de discuții privind relaţiile bilaterale și actualitatea europeană, urmând să susțină și o alocuțiune în acest sens. În plus, în cadrul vizitei va alea loc și o întrevedere cu prim-ministrul landului, Markus Soder, preşedinte al Uniunii Creştin-Sociale.

Klaus Iohannis pleacă în Bavaria pentru prima vizită de muncă din noul an

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua marți, 7 ianuarie a.c., o vizită de lucru în landul Bavaria, Republica Federală Germania. În cadrul vizitei, Președintele României va participa la ședința Guvernului landului Bavaria, unde va susține o alocuțiune și va avea un dialog cu membrii guvernului de land cu privire la relațiile bilaterale și actualitatea europeană.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu domnul Markus Söder, Prim-ministrul Guvernului landului Bavaria și Președinte al Uniunii Creștin-Sociale (CSU). Totodată, Președintele României va participa la întâlnirea anuală a grupului parlamentar al CSU din Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), care va avea loc la abația Seeon, din Bavaria.  Cu acest prilej, Președintele Klaus Iohannis va avea o prezentare cu privire la viziunea României referitoare la viitorul Europei și, de asemenea, va purta un dialog despre prioritățile agendei europene”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Adrian Năstase îl amenință cu judecata pe Klaus Iohannis

Chiar dacă am intrat de doar câteva zile în noul an, președintele Klaus Iohannis are parte de primele probleme. Adrian Năstase a anunțat că îl va acționa în instanță, nemulțumit de decizia șefului statului de a-i retrage decorația.

Fostul premier a afirmat că a făcut deja o plângere prealabilă împotriva președintelui și a catalogat drept „meschin” gestul de a retrage decorațiile tuturor celor care au condamnări penale. Printre cei afectați de această decizie se numără și Miron Mitrea, Dan Voiculescu, Mircia Muntean și Ionel Manțog.

Am trecut într-o altă fază, am făcut o plângere prealabilă, urmează o acțiune în instanță, pentru că după părerea mea e vorba de un gest discreționar în condițiile în care textul respectiv nu oferă niciun fel de garanție de stabilitate în ceea ce privește acordarea sau retragerea decorațiilor.

A te raporta la ce s-a întâmplat acum 12 ani și a reexamina acele lucruri este absolut aberant. Nu discutăm aici despre Maniu, sunt lumini și umbre, într-un fel mi se pare un gest absolut meschin și cu asta încheiem un capitol care mă deranjează”, a declarat Adrian Năstase.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×