Klaus Iohannis, mesaj pentru elevii din ţară: „Rămâneţi în România”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
18/12/2018, 18:20
Klaus Iohannis, mesaj pentru elevii din ţară: „Rămâneţi în România”
Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru eledii din țară!

Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru elevii din țară! La o întâlnire dintre șeful statului și reprezentanții organizației civice Inițiativa României, în cadrul proiectului Civic Avengers, președintele României le-a dat un sfat elevilor din întreaga țară.

De alfel, acest sfat l-a dat mai departe și elevilor lui, cât timp a stat la catedră. ”Dacă întrebarea e despre a rămâne sau a pleca, eu am un singur răspuns, pe care l-am dat și elevilor mei: Rămâneți! Este țara noastră, aici vrem să mișcăm ceva”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru toți elevii din țară

Mai mult, liderul de stat a adăugat că se poate pleca pentru studii, însă următoara acțiune ar trebui să fie reveirea, căci ”viitorul unui tânăr român este în România”. ”se poate pleca pentru studii sau schimb de experiență, un an sau doi, dar viitorul unui tânăr român este în România. Cum va arăta? Eu cred că va arăta bine”, a spus președintele țării.

Klaus Iohannis, mesaj pentru elevii din ţară:
Klaus Iohannis, la catedră

De asemenea, întrebat despre proiectul România Eucată, Iohannis a admis că nu se poate schimba totul cât ai pocni din degete, însă rezultatele vor fi unele excepțonale. ”Marile sisteme publice nu se pot schimba de azi pe maine, este imposibil.

Iohannis: ”Ceea ce lipsește de 30 de ani e un concept”

Schimbarea întregului sistem durează destul de mult. Practic, va dura până când avem un rezultat foarte bun, dar eu cred ca merită”, a spus Iohannis. Totodată, acesta a precizat și ce a lipsit până acum pentru ca sistemul educațional să meargă. ”Ceea ce lipsește de 30 de ani e un concept.

Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru eledii din țară!
Întrebat despre proiectul România Eucată, Iohannis a admis că nu se poate schimba totul cât ai pocni din degete

Nu a existat un concept care să spună ce vrea România în domeniul educației. Dacă merg într-o școală oarecare, într-o clasă, seamănă izbitor cu ce era când am fost eu elev. Noi vrem să educăm tinerele generații pentru secolul XXI”, a mai spus Klaus Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×