Klaus Iohannis i-a acceptat pe Răzvan Cuc la Transporturi şi Daniel Suciu la Dezvoltare! Controversele miniştrilor

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
22/02/2019, 08:28
Klaus Iohannis i-a acceptat pe Răzvan Cuc la Transporturi şi Daniel Suciu la Dezvoltare! Controversele miniştrilor GALERIE FOTO
Klaus Iohannis a semnat decretele pentru Razvan Cuc si Daniel Suciu

Criza guvernamentală a luat sfârșit joi seară, după ce președintele Klaus Iohannis i-a acceptat pe Răzvan Cuc la Transporturi şi Daniel Suciu la Dezvoltare! Înainte de a semna cele două decrete, Klaus Iohannis a fost acuzat de PSD că România pierde 6,9 milioane de euro pe zi, din cauza sa. Social-democrații spun că această sumă era absorbită în fiecare zi de către cele două ministere.

Deputatul Răzvan Cuc s-a născut la 4 decembrie 1983. Este licenţiat în integrare economică europeană al Facultăţii de Studii Economice ale Integrării Europene, Universitatea Româno-Americană din Bucureşti (2006) şi licenţiat în drept (2012) al Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică, Universitatea Hyperion din Bucureşti.

Cine este Răzvan Cuc, ministrul care a promis zero km de autostradă și, culmea, s-a ținut de cuvânt

A fost expert în cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului (august 2006 – mai 2007); expert în cadrul Ministerului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ şi Mediul de Afaceri (mai 2007 – martie 2010); administrator al S.C. Pan D’Or Aliment SRL, Giurgiu (mai 2010 – iunie 2012). A fost director general adjunct al S.C. Adminstraţia Zonei Libere S.A., Giurgiu (ianuarie – iunie 2013) şi apoi director general al aceleiaşi societăţi (iunie 2013-octombrie 2016).

Razvan Cuc nu a promis niciun km de autostrada si chiar nu s-a tinut de cuvant

Ministrul „zero kilometri de autostradă“ Răzvan Cuc a mai fost ministru al Transporturilor atât în Guvernul Grindeanu, cât şi în Cabinetul Tudose. În ianuarie 2017, întrebat de jurnalişti câţi kilometri de autostradă şi-a propus să inaugureze  în acel an, Cuc a răspuns: „Nu promit niciun kilometru de autostradă“. Şi s-a ţinut de cuvânt: nu a fost construit niciun kilometru de autostradă în mandatul său. În toamna anului 2017, şi-a dat demisia la solicitarea premierului Mihai Tudose.

„Şi-a dat demisia pentru că i-am zis eu: «băi, dă-ţi demisia»! Domnul Cuc a fost un exemplu de cum să fii ministru şi să nu faci nimic“, a comentat Mihai Tudose atunci când a aflat despre posibila reîntoarcere a lui Răzvan Cuc în Guvern.

Daniel Suciu a început ca jurnalist

Daniel Suciu a absolvit: Şcoala Generală nr. 1 din Bistriţa (1995); Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, secţia Bilingv Română-Franceză (1999); Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, secţia Ştiinţe Politice (2003). În 2011, a obţinut un master în management politic din partea Şcolii de Studii Academice Post Universitare „Ovidiu Şincai” din Bucureşti.

În perioada februarie 2004 – ianuarie 2007, a lucrat ca jurnalist, fiind şeful departamentului politic al cotidianului Mesagerul de Bistriţa-Năsăud. Între septembrie 2006 şi ianuarie 2007, a fost corespondent la Evenimentul Zilei. În intervalul ianuarie – septembrie 2007 a fost Director la Cancelaria Prefectului, în cadrul Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud. A fost consilier parlamentar între septembrie 2007 şi iunie 2012. În 2009, a devenit purtător de cuvânt al PSD Bistriţa-Năsăud, iar în iunie 2010 a devenit vicepreşedinte al PSD Bistriţa-Năsăud şi preşedintele TSD Bistriţa-Năsăud.  În iunie 2008 a obţinut funcţia de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. În 2016, a fost reales deputat de Bistriţa-Năsăud. Din februarie 2018, este lider al Grupului parlamentar al PSD. Până în martie 2017, a făcut parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii.

”Campania electorală a lui Iohannis costă România 6,9 milioane de euro pe zi”

Îniante ca Iohannis să semneze decretele de numire a noilor miniştri, social-democraţii au susţinut că, ”începând de azi”, campania electorală a preşedintelui Klaus Iohannis “va costa România câte 6,9 milioane de euro pe zi”. Suma ar fi reprezentat fonduri europene neabsorbite de Ministerul Transporturilor şi de Ministerul Dezvoltării. „Începând de azi, campania electorală a lui Iohannis Beţe-n-Roate va costa România câte 6,9 milioane euro/zi reprezentând fonduri europene neabsorbite la Ministerul Transporturilor şi la Ministerul Dezvoltării. Aceasta e în medie valoarea fondurilor europene absorbite pe zi lucrătoare de cele două ministere în 2018. După expirarea perioadei de 45 de zile de interimat, aceste ministere lipsite de miniştri nu mai pot deconta facturile pentru proiectele cu fonduri europene. În ultimii doi ani, PSD a accelerat semnificativ absorbţia banilor europeni, dar rezultatele ar fi putut fi mai bune dacă Iohannis nu ar băga beţe-n roate”, a susţinut PSD, joi, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Citeste mai mult: adev.ro/pnaezc

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×