Klaus Iohannis, despre viitorul economic al țării, după retrogradarea ratingului: „Pentru omul de rând, impactul nu va fi măsurabil”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
12/12/2019, 18:54
Klaus Iohannis, despre viitorul economic al țării, după retrogradarea ratingului: „Pentru omul de rând, impactul nu va fi măsurabil”
Klaus Iohannis a vorbit la Bruxelles despre retrogradarea ratingului de țară. Sursa foto: PRO TV

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit despre retrogradarea ratingului de țară al României în cel mai recent raport publicat de Standard and Poor’s.

Klaus Iohannis spune că PSD e de vină pentru ratingul de țară retrogradat

Șeful statului a spus că de vină pentru această retrogradare este guvernarea pesedistă. Totodată, șeful statului spune că nu este de acord cu propunerea Finlandei privind un cadru financiar multianual.

Președintele, aflat la Bruxelles, a participat la discuții extrem de importante care vizează viitorul Uniunii Europene, printre care viitorul economic și schimbările climatice.

Iohannis: „Vom avea un buget mult mai solid pentru anul 2020”

Iohannis a spus că perspectiva ratingului a fost înrăutățită de derapajele făcute de guvernul pesedist anterior, condus de Viorica Dăncilă.

„Nu mă aştept la un impact foarte mare. Da, trebuie să vedem puţin de unde vine această retrogradare şi este suficient să citim comunicarea Standard & Poor’s care spune clar că această retrogradare s-a făcut din cauza derapajului bugetar ce a apărut, motivat de cheltuiala excesivă şi bugetul prost făcut de guvernul anterior, nu de acesta”, a spus Iohannis, scrie știrileprotv.ro.

„Sunt convins că, pe măsură ce vom continua, vom avea un buget mult mai solid pentru anul 2020, un comportament bugetar adecvat, se va reveni la acest rating”, a mai spus președintele țării la Bruxelles.

„Pentru omul de rând impactul nu va fi măsurabil, dar, sigur, unii investitori se vor gândi încă o dată în plus dacă este cazul să investească în România sau nu şi este posibil pe undeva să apară o mică influenţă şi la dobânzile pe piaţa internaţională”, a continuat Iohannis.

Președintele a spus că la Bruxelles s-a discutat despre o reducere drastică a emisiilor dioxidului de carbon până în 2050 pentru a stopa încălzirea globală, care provoacă din ce în ce mai multe probleme peste tot în lume.

Și aici a avut ceva de obiectat Iohannis. A spus că România nu își permite să combată încălzirea globală, dar are convingerea că se vor face eforturi, menționând totodată că ne va costa destul de mult.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×