Klaus Iohannis despre cutremurul din Turcia. Președintele României către Recep Tayyip Erdogan: ”Vă transmit întreaga noastră compasiune”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
25/01/2020, 18:20
Klaus Iohannis despre cutremurul din Turcia. Președintele României către Recep Tayyip Erdogan: ”Vă transmit întreaga noastră compasiune”
Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe pentru victimele cutremurului din Turcia. Sursa foto: Hepta.ro

Președintele României Klaus Iohannis a vorbit despre cutremurul devastatator care a avut loc în estul Turciei și a ținut să transmită condoleanțe victimelor. Șeful statului i-a transmis președintelui Recep Tayyip Erdogan toată susținerea sa pentru depășirea tragediei.

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru președintele turc Erdogan legat de cutremurul din estul țării

Klaus Iohannis nu a trecut cu vederea cutremurul devastator din provincia Elazig din estul Turciei produs vineri seara, 24 ianuarie, care a dus la moartea a cel puțin 19 de persoane și rănirea altor 1.000 de oameni. Președintele României a transmis sâmbătă, 25 ianuarie, condoleanțe familiilor îndurerate.

De asemenea, șeful statului l-a asigurat pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan de susținerea sa pentru depășirea tragediei provocate de cutremurul de 6,8 grade pe scara Richter care a avut loc în urmă cu doar o zi.

„Am fost profund îndurerat de tragedia produsă de cutremurul care a lovit estul Turciei, soldat cu numeroase pierderi de vieți omenești și prejudicii materiale considerabile”, se arată în mesajul lui Klaus Iohannis transmis de Administrația Prezidențială.

Președintele României, susținere pentru poporul turc lovit de cutremur vineri, 24 ianuarie

„În aceste clipe dificile, vă transmit din partea mea și a poporului român întreaga noastră compasiune. Gândurile noastre se îndreaptă către cei care au fost răniți și către familiile care i-au pierdut pe cei dragi.

Vă asigur, domnule Președinte, de susținerea mea și a poporului român pentru depășirea acestui moment dificil pentru națiunea dumneavoastră”, a mai adăugat președintele României, informează digi24.ro.

Președintele nu este singurul care și-a arătat interesul pentru ajutorarea victimelor cutremurului din Turcia. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că echipele de salvare din țara noastră sunt gata să ajute victimele seismului de vineri, 24 ianuarie, dacă se solicită acest lucru.

„În cazul în care se solicită ajutor, noi deja suntem prealertați, echipa noastră de căutare – salvare este prealertată, colegii de la Ministerul Apărării știu de situație pentru a ne asigura transportul.

În situația în care va veni vreo solicitare, ne mobilizăm așa cum ne-am mobilizat acum câteva săptămâni pentru cutremurul din Albania”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×