Klaus Iohannis, declarație șoc: ”Sunt aproape hotărât să convoc referendum!”

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
19/03/2019, 20:26
Klaus Iohannis, declarație șoc: ”Sunt aproape hotărât să convoc referendum!” GALERIE FOTO
Klaus Iohannis, declarație șoc

Liderul statului Klaus Iohannis a făcut o declarație șocantă. Acesta a susținut, marți, că este „aproape hotărât” să convoace un referendum în ziua alegerilor europarlamentare, pe 26 mai. De asemenea, președintele a mai susținut că este nevoie de o analiză profundă, care între timp a și început la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannisa făcut o declarație șoc!

„Lasaţi-mi o marjă, pentru o analiză!”, a spus Iohannis. Cât despre referendum, acesta a spus: ” S-a vorbit mult despre referendum, şi am spus în mai multe rânduri că lucrurile trebuie evaluate din foarte multe puncte de vedere. Dorinţa este una, putinţa este alta. Nu am vrut să convocăm un referendum să ne află în treabă şi să nu treacă, pentru că nu participă lumea sau nu este interes. Discuţia a revenit şi nu a revenit întâmplător, pe referendum.

Am primit, acum nu multe săptămâni, o lege spre promulgare, care clarifica aspecte legate de alegeri, prin care pesediştii spuneau că o dată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect, şi am atacat la CCR, şi mi-a dat dreptate, acea prevedere e neconstituţională. Şi, ca atare, am început să analizez, cu echipa mea de la Cotroceni, cum ar fi dacă aş convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare”, a susținut liderul statului.

Klaus Iohannis, declarație șoc: ”Sunt aproape hotărât să convoc referendum!”
Liderul statului a declarat că este aproape gata pentru un referendum

”Îmi doresc ca naţiunea să spună clar dacă vrea să tolereze în continuare corupţia sau dacă trebuie să tragem linie şi să spunem: Până aici!”

În începutul discursului său, acesta, categoric, a zis ”până aici” corupției, dorind să afle dacă oamenii mai pot răbda tot ceea ce li se întâmplă. „Doar şi vreo doi trei, dar am reuşit să conving şi alţii. Lucrăm intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegerile europarlamentare. Aproape.

Lăsaţi-mi o majă pentru o analiză, o discuţie aprofundată, pentru că nu vreau un referendum pentru ceva anume. Vreau să am parteneri nu numai partidele, probabil din opoziţie, ci şi societatea civilă, românii care vor să dea un semnal clar şi pentru asta, vreau să vă spun că de o săptămână lucrăm foarte foarte intens”, a spus șeful statului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×