Klaus Iohannis a vorbit despre Holocaust în vizita sa din Israel: „România s-a străduit să devină un model regional”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
21/01/2020, 21:16
Klaus Iohannis a vorbit despre Holocaust în vizita sa din Israel: „România s-a străduit să devină un model regional”
Klaus Iohannis a vorbit despre Holocaust în Israel. Sursa foto: hepta.ro

Klaus Iohannis a ajuns într-o vizită oficială în Israel, stat în care a vorbit despre relațiile diplomatice cu România și cât de importantă este prezervarea memoriei Holocaustului.

Klaus Iohannis, vizită oficială în Israel

Șeful statului și-a reiterat discursul împotriva discriminării și a spus că atâta vreme cât va fi președintele României va susține lupta împotriva antisemitismului, declarând totodată că țara noastră este un model regional privind politicile sale anti-discriminare.

„Vizita mea în Statul Israel şi participarea la cea de-a cincea ediţie a Forumului Mondial privind Holocaustul 2020 îmi dă oportunitatea să subliniez că România rămâne angajată să continue susţinerea constantă pentru prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, prevenirea discriminării şi a oricărei alte forme de violenţă”, a declarat azi Iohannis, scrie știrileprotv.ro.

Șeful statului se va întâlni cu omologul său, Reuven Rivlin

„România s-a străduit fără încetare să devină un model regional pentru asumarea Holocaustului şi combaterea antisemitismului”, a adăugat președintele țării.

Iohannis a ajuns în Israel cu ocazia celei de-a cincea ediții a Forumului liderilor internaționali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului și împlinirii a 75 de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau.

Mâine, președintele se va întâlni mâine cu liderul Alianței Albastru și Alb din Israel, Binyamin Gantz, iar apoi va participa la dineul oferit de președintele statului evreu, Reuven Rivlin.

În luna octombrie a anului 2019, Klaus Iohannis promulgase Legea Muzeului Holocaustului.

„Patrimoniul evreiesc este reprezentativ pentru cultura națională, iar viitorul Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România va avea misiunea de a-l pune în valoare. Prin realizarea acestui muzeu, România apără cu tărie istoria, moștenirea și cultura celor care au contribuit la devenirea națiunii noastre”, declara anul trecut președintele.

„Veți fi cu toții de acord că muzeul trebuie să fie o instituție a viitorului, un aliat al educației împotriva ignoranței, o fortăreață a solidarității și patriotismului civic în fața intoleranței, antisemitismului și discriminării”, mai spunea Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×