Kim Jong Un, prima apariție în public după aproape o lună! Liderul nord-coreean s-ar fi ascuns de teama coronavirus

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
16/02/2020, 16:41
Kim Jong Un, prima apariție în public după aproape o lună! Liderul nord-coreean s-ar fi ascuns de teama coronavirus
Kim Jong Un, la prima apariție publică după ce s-a speculat că ar fi avut coronavirus *foto: hepta.ro

Presa oficială de la Phenian anunță că liderul nord-coreean Kim Jong Un a apărut duminică în public. Este vorba despre prima apariție a liderului suprem nord-coreean după mai bine de trei săptămâni. Presa din Coreea de Sud speculează că Kim s-ar fi ascuns pentru că ar fi contractat coronavirus!

Kim Jong Un, prima apariție în public după aproape o lună de epidemie cu coronavirus

Kim Jong Un a făcut o vizită oficială la mausoleul din Phenian în care se află trupurile îmbălsămate ale tatălui și bunicului său, arată sursa citată. Vizita efectuată de liderul nord-coreean a fost făcută de ziua tatălui său, Kim Jong Il.

Acesta ar fi împlinit pe 16 februarie vârsta de 78 de ani. El a murit însă pe 17 decembrie 2011, la 69 de ani, din cauza unor probleme cardiace.

Dispariția temporară a lui Kim Jong Un din viața publică a făcut ca presa din Coreea de Sud să speculeze că acesta s-ar fi îmbolnăvit de noul coronavirus, epidemie care a apărut mai întâi în China și apoi s-a răspândit în toată Asia.

Epidemia de coronavirus ar fi mușamalizată în Coreea de Nord

Oficial nu au raportate cazuri de coronavirus în Coreea de Nord, țară care şi-a închis frontiera terestră cu China. Potrivit celor mai recente informații din presa nord-coreeană, orice persoană suspectată de infectare cu noul coronavirus este plasată în carantină pentru 30 de zile.

Cu toate acestea, specialiștii sunt extrem de sceptici cu privire la faptul că epidemia de coronavirus a evitat țara aflată în nordul peninsulei coreene.

Potrivit site-ul sud-coreean Daily NK, cel puțin cinci persoane au murit în orașul Sinuiju, aflat imediat lângă Fluviul Yalu, care desparte Coreea de Nord de China. De altfel, Sinujiu este orașul care face legătura cu Dandong, cel mai mare oraș chinezesc din apropiere și principalul punct de comerț cu Coreea de Nord.

Totodată, presa sud-coreeană mai susține că o femeie a murit în capitala Phenian, motiv pentru care toate persoanele cu care aceasta a intrat în contact sunt ținuți în carantină. De altfel, toate drumurile de intrare în capitala nord-coreeană sunt interzise, întregul oraș fiind la rându-i în carantină.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×