KFC a luat măsuri după controlul de la ANPC! Toate mașinile de gheață au fost oprite

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
22/10/2019, 21:45
KFC a luat măsuri după controlul de la ANPC! Toate mașinile de gheață au fost oprite GALERIE FOTO
Mașinile de gheață cu bacterii de la KFC au fost oprite. Sursa foto: ziare.com

Reprezentanţii lanţului de restaurante fast-food KFC au anunţat că au demarat o investigaţie internă şi au decis oprirea tuturor mașinilor de gheață din toate restaurantele din țară până la finalizarea verificărilor.

Mașinile de gheață cu bacterii de la KFC au fost oprite

„Cu privire la rezultate prezentate de ANPC în spațiul public, dorim să comunicăm că ne asumăm întreaga responsabilitate și le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerile care ar fi putut să apară. În acest moment am demarat o investigaţie internă pentru a determina cauzele care au condus la această situație ce ne-a surprins în mod neplăcut.

Astfel, vă informăm că am decis oprirea tuturor mașinilor de gheață din toate restaurantele KFC din țară până la finalizarea verificărilor interne. Pentru siguranța consumatorilor ne luăm angajamentul că vom aplica măsuri stricte pentru a combate și a preveni astfel de situații în viitor”.

Mașinile de gheață cu bacterii de la KFC au fost oprite
Mașinile de gheață cu bacterii de la KFC au fost oprite. Sursa foto: ziare.com

Inspectorii ANPC au găsit bacterii în gheața de la KFC

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit bacteria Clostridium, bacterii coliforme şi enterococi în gheaţa produsă de KFC, iar utilizarea aparatelor de producere a gheţii în care s-au descoperit bacteriile a fost interzisă, a declarat marţi directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, scrie Agerpres.

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a prezentat un film realizat în timpul unuia din controalele la KFC, în care era prezentată procedura prin care un pahar în care era introdusă gheaţa descoperită ulterior ca având bacterii era umplut cu Coca-Cola dintr-un dozator al KFC.

Una din locaţiile KFC în care gheaţa testată a ieşit pozitivă la testul pentru bacterii a fost cea din Vitan, a precizat Paul Anghel. „La mall-ul din Vitan am prelevat gheaţă, am trimis-o la un laborator pentru a o verifica şi am determinat anumite valori. N-aş vrea să mă refer la numărul total de germeni, care a fost iarăşi destul de mare şi a fost depăşit, pentru că pot fi unităţi de focar patogene sau nepatogene, dar am găsit, la două probe, bacterii coliforme şi enterococi intestinali”, a declarat Paul Anghel, scrie Agerpres.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×