Kelemen Hunor anunță că UDMR va vota la moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban: „Ar trebui să treacă fără nicio problemă”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
20/01/2020, 17:53
Kelemen Hunor anunță că UDMR va vota la moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban: „Ar trebui să treacă fără nicio problemă”
Kelemen Hunor a anunțat că UDMR votează moțiunea de cenzură împotriva guvernului Ludovic Orban *foto: hepta.ro

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat că partidul său se va alătura PSD-ului și va aduna suficiente voturi pentru adoptarea moțiunii de cenzură și pentru blocarea modificării legii în sensul în care primarii să fie aleși în două tururi de scrutin.

UDMR votează moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban

Kelemen Hunor a anunțat că UDMR va vota la moțiunea de cenzură pentru a împiedica adoptarea alegerilor locale în două tururi de către guvernul Orban: „Vom încerca să blocăm proiectul de lege prin votarea moţiunii de cenzură. Cine nu e de acord e obligat să voteze moţiunea. Sper să treacă. E singurul instrument de a împiedica adoptarea legii.

Ar trebui să treacă fără nicio problemă. O să vă dau şi argumente, inclusiv pentru anticipate. De la demiterea lui Ungureanu în 2012 am tot avut guverne. Nu poţi să faci proiecte, dacă schimbi guvernele în mod permanent.

Avem nevoie de o majoritate guvernamentală solidă. Acest lucru se poate face prin anticipate. Nu câştigăm doar jumătate de an. Trebuie oprită criza guvernamentală”, a declarat președintele UDMR, la Adevărul Live.

Kelemen Hunor a mai precizat și că cei care doresc alegeri anticipate ar trebui să fie prezenți la votarea privind moțiunea de cenzură. Astfel, președintele UDMR a chemat USR-ul la votul pentru demiterea lui Ludovic Orban: „USR sau o parte din USR, cea care gândeşte limpede, dacă doresc anticipate, trebuie să voteze demiterea Guvernului”, a mai spus Kelemen.

UDMR votează moțiunea de cenzură pentru a declanșa anticipate

Președintele UDMR a mai susținut faptul că nu va urma o alianță cu PSD, dacă moțiunea de cenzură va trece: „Nu se face nimic pe termen lung. E o chestiune punctuală. Nici nouă nu ne place să ne asociem cu unii sau cu alţii. Dar trebuie găsite soluţii. Prioritatea numărul unu e declanşarea alegerilor anticipate.”

Întrebat ce își dorește dintre anticipate sau primari în două tururi, Hunor a spus: „Nu ştiu. PNL cred că va pierde primării în Transilvania. Dacă aş fi în locul lui Orban, prioritatea numărul 1 e declanşarea anticipatelor. Sunt convins că PNL va da substanţă Guvernului.”

„Dacă pică Guvernul, mingea e la preşedinte”, a mai adăugat liderul UDMR.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×