Kelemen Hunor, declarația săptămânii! ”Vestea bună e că președintele Iohannis este la ultimul mandat; că mai are cinci ani, e altă veste”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
18/01/2020, 16:35
Kelemen Hunor, declarația săptămânii! ”Vestea bună e că președintele Iohannis este la ultimul mandat; că mai are cinci ani, e altă veste” GALERIE FOTO
Kelemen Hunor, presedintele UDMR, sustine o declaratie de presa, la finalul discutiilor cu premierul desemnat, Ludovic Orban, . Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Omul numărul 1 din UDMR, Kelemen Hunor a oferit declarația săptămânii! Acesta a transmis la Consiliul Reprezentanţilor Uniunii (CRU), că „vestea bună” e că preşedintele Klaus Iohannis este la ultimul său mandat.

Kelemen Hunor, declarația săptămânii!

La doar câteva secunde a revenit și a spus că faptul că acesta mai are cinci ani de mandat reprezintă „o altă veste”.

„Am trecut de alegerile prezidenţiale, nicio noutate, fostul preşedinte este noul preşedinte. Vestea bună este că este ultimul său mandat. Şi o altă veste este că mai sunt cinci ani din acest mandat”, a spus Kelemen Hunor.

”Vestea bună e că președintele Iohannis este la ultimul mandat; că mai are cinci ani, e altă veste”

Hunor nu a ezitat și a spus că partidul pe care îl conduce preferă alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. Se întâmplă lucrul acesta pentru că în cazul a două tururi, ar putea să piardă 20% dintre primari.

„Greul de acum vine, pentru că în acest an vom alege primari şi reprezentanţi locali, ceea ce înseamnă că bunăstarea, dezvoltarea în localităţi va fi asigurată şi gestionată de noii primari şi consilieri aleşi. (…)

Urmează alegeri parlamentare şi va trebui să reiterăm rezultatul din 2016, trebuie să asigurăm reprezentare proporţională şi sper că puterea Parlamentului va creşte şi că va însemna mult mai mult decât a însemnat în ultimii 3-4 ani, va însemna mult mai mult decât un simplu loc al discuţiilor sterile”, a spus Kelemen Hunor.

Președintele UDMR a mai adăugat că, în cazul în care vor fi alegeri parlamentare anticipate, acestea ar trebui să fie organizate înainte de alegerile locale.

„Suntem pregătiţi să mergem oricând în faţa alegătorilor noştri. Dacă este necesar, putem cere încrederea comunităţii noastre chiar mâine. Prin urmare, recomandăm ca alegerile anticipate să fie înainte de cele locale.

Astfel ar trebui să avem alegeri parlamentare anticipate în 14 iunie, iar alegeri locale în 21 iunie”, au anunţat reprezentanţii UDMR la finalul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali care a avut loc la Cluj.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×