Care sunt județele în care a câștigat Viorica Dăncilă! Înfrângere dură în Moldova pentru candidatul PSD

în Alegeri Prezidențiale 2019
11/11/2019, 13:40
Care sunt județele în care a câștigat Viorica Dăncilă! Înfrângere dură în Moldova pentru candidatul PSD
Care sunt județele câștigate de Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale din 2019 *foto: hepta.ro

Viorica Dăncilă a trecut peste eșecul de la alegerile europarlamentare ale PSD și a reușit să câștige duelul cu Dan Barna pentru locul doi și calificarea în turul secund al alegerilor prezidențiale. Liderul social-democraților a reușit să câștige câteva județe care au votat tradițional cu PSD-ul, dar a pierdut foarte mult în zona Moldovei, acolo unde Klaus Iohannis a bătut-o în majoritatea județelor.

Care sunt județele câștigate de Viorica Dăncilă

Surprinzător sau nu, cel mai bun scor obținut în primul tur al alegerilor prezidențiale de candidatul PSD a fost în Teleorman, județul din care Viorica Dăncilă este originară. Mai exact, Dăncilă a obținut 47% din voturile exprimate și a fost urmată de Klaus Iohannis cu 30% din voturi. Viorica Dăncilă a obţinut 42,99% din voturi și în judeţul Olt în primul tur al alegerilor prezidenţiale și a fost urmată de candidatul PNL, preşedintele Klaus Iohannis, cu 29,72% din voturi. Un alt județ în care candidatul PSD a obținut peste 40% a fost Giurgiu. Aici, Viorica Dăncilă a primit 42,85% din voturi, iar candidatul PNL, Klaus Iohannis, 30,5% din voturi.

Dăncilă a câștigat și la Buzău, acolo unde lider este președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Candidatul PSd a strâns 34,56 % din voturile valabil exprimate și a fost urmată de candidatul PNL, Klaus Iohannis cu 29,69 %. Viorica Dăncilă a câștigat și în Dolj, cu 36,87%, faţă de 31,96% pentru Iohannis, Gorj, unde PSD are 37,54%, în timp ce PNL a înregistrat 30,06%, dar şi Mehedinţi, unde PSD a primit 39,79% din voturi, în timp ce PNL, 34,84%.

Care sunt județele câștigate de Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale din 2019

VIorica Dăncilă, victorii la limită în Argeș și Ialomița, înfrângeri multe în Moldova

La Argeş, PSD a câştigat cu numai 30,88%, iar PNL s-a aflat la mică distanţă, cu 30,19%. Un alt judeţ unde PSD a câştigat, la limită, este Ialomiţa, unde PSD a primit 32,71%, în timp ce PNL – 32,13%.

În Moldova, Viorica Dăncilă a câștigat un singur județ! Este vorba despre Botoșani, acolo unde a adunat 34,16% din voturi, iar Klaus Iohannis 31,08%. În schimb nemulțumirea generală față de guvernările PSD a fost decontată de Dăncilă în toate celelalte județe din estul țării, ea suferind înfrângeri în fața lui Iohannis la Iași, Suceava, Galați, Neamț, Vaslui și chiar și în Vrancea baronului Marian Oprișan.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×