Judecătoarea care l-a condamnat pe Liviu Dragnea, eliberată din funcție. Klaus Iohannis a semnat decretul

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/11/2019, 20:49
Judecătoarea care l-a condamnat pe Liviu Dragnea, eliberată din funcție. Klaus Iohannis a semnat decretul GALERIE FOTO
Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție. Sursa foto - facebook

Judecătoarea care l-a condamnat pe Liviu Dragnea a fost eliberată din funcție. Chiar președintele României, Klaus Iohannis a semnat decretul. „Decret privind eliberarea din functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie a doamnei Geanina-Cristina Arghir – pensionare, la data de 25 noiembrie 2019”, a informat Administratia Prezidentiala despre Cristina Arghir.

Judecătoarea care l-a condamnat pe Liviu Dragnea, eliberată din funcție

Seful statului a mai semnat alte doua decrete privind eliberarea din functie a altor doua judecatoare, Simona-Catalina Marinescu si Corina-Rodica Popovici, de la Curtea de Apel Oradea, pe motiv de pensionare. Vă reamintim că Geanina-Cristina Arghir a facut parte din completul de trei judecatori care l-a condamnat pe Liviu Dragnea in dosarul DGASPC Teleorman. Tot Cristina Arghir, in acea perioada judecatoare la Curtea de Apel Bucuresti, a facut parte din completul care l-a condamnat pe Mohamad Munaf.

Acesta a fost implicat in rapirea jurnalistilor romani la Bagdad, in 24 aprilie 2008, la 10 ani de inchisoare pentru fapte de terorism. Între timp, Liviu Dragnea își execută pedeapsa la Penitenciarul Rahova.  3 ani și 6 luni de închisoare trebuie să stea la Penitenciar fostul lider al social democraților pentru instigare la abuz în serviciu. Liviu Dragnea a depus, prin intermediul avocatului său, o plângere penală la Parchetul Sectorului 5, în care acuză încălcarea dreptului la vot atât la primul tur de scrutin, cât și la cel din 24 noiembrie pentru alegerea șefului statului.

Klaus Iohannis a semnat decretul

În document, apărătorul lui Liviu Dragnea scrie că membrii secției de vot care au venit cu urna mobilă la penitenciar i-au spus acestuia că nu poate vota. Însărcinații cu votul în penitenciar au motivat acest lucru prin faptul că în sistemul electronic al Autorității Electorale, în dreptul numelui fostului lider al PSD apare interdicția exercitării drepturilor electorale. Liviu Dragnea susține că, în realitate, instanța de judecată i-a interzis doar dreptul de a candida, nu și pe cel de a alege, drept urmare a fost oprit ilegal să își exprime intenția de vot.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în cazul angajărilor fictive la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului Teleorman.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×