Jandarmerița bătută în Piața Victoriei a fost externată

Ana Ioana   
în Stiri de ultima ora
14/08/2018, 15:13
Jandarmerița bătută în Piața Victoriei a fost externată GALERIE FOTO
Jandarmerița bătută în Piața Victoriei a fost externată.

Jandarmerița bătută de huligani în Piața Victoriei a fost exeternată. Femeia trebuia să plece din spital în cursul zilei de luni, însă medicii au stabilit că ar fi bine să mai fie supusă unor investigații, înainte să părăsească unitatea sanitară. Ștefania a fost internată în urma protestului diasporei de vineri, 10 august, după ce a fost prinsă în mijlocul unui incident violent în urma căruia a fost grav rănită.

În urma violențelor din cadrul mitingului împotriva guvernului au fost răniți mai mulți oameni. Peste 400 de persoane au fost rănite, 65 au ajuns la spital, dintre care și 6 jandarmi. Femeia jandarm a fost internata la Spitalul Foreasca alături de un coleg de-al său care urmează să iasă și el din spital.

Jandarmerița bătută de huligani în Piața Victoriei a fost exeternată

Jandarmerița a fost exeternată astăzi, în jurul amiezii. La ieșire, ea purta o șapcă neagră pe cap și ochelari de soare, refuzând să stea de vorbă cu presa. Femeia a ieșit din spital cu pas alert, îndreptânsu-de spre mașina care a transportat-o acasă.

Tânăra de 23 de ani a ajuns la spital după violențele din Piața Victoriei. Fata a fost vizitată de ministrul de Interne, Carmen Dan, și de ministrul sănătății, Sorina Pintea. Ambele au asigurat că tânăra este într-o stare bună. Medicii au decis să o tânăra jandarmeriță după ce aceasta a acuzat dureri puternice în zona capului. „Din cauză că există aceste simptome şi la ea şi la colegul ei, dureri de cap, vom face unele analize în plus, un CT  şi după acestea vedem care va fi situaţia”, a declarat Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al spitalului Floreasca.

„Sunt imagini care nu ne fac cinste. Am un mesaj și mă bucur foarte mult că îmi dați această ocazie să transmit oamenilor de bună credință, oamenilor care înțeleg ce se întâmplă și care, după ce va trece această emoție și întreaga manipulare, pentru că există o întreagă isterie și se vehiculează informații neadevărate, în momentul în care această emoție va trece, și oamenii vor deveni raționali, și vor analiza la rece și vor vedea că acțiunea noastră a fost una necesară, iar cazurile acestea punctuale vor fi cu siguranță pedepsite conform legii. Nu putem să aruncăm vina asupra unei instituții pentru niște cazuri izolate, puctuale, care s-au întâmplat și care vor fi analizate”, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmerieri Capitalei.

Aceasta și-a pierdut pistolul în timpul violenței

Bărbatul care a sustras pistolul femeii-jandarm a fost găsit. În mijlocul violențelor din cadrul mitingului împotriva guvernului a fost rănită jandarmerița careia i s-a sustras pistolul. Bărbatul care a comis această faptă a fost reținut pentru 24 de ore pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și tulburarea ordinii și liniștii publice. Acesta este din Ilfov și are 32 de ani.

„Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti in continuarea cercetarilor in cauza privind agresiunea comisa asupra celor doi jandarmi, in Piata Victoriei, au desfasurat activitati de verificare a tuturor informatiilor furnizate de cetateni. Astazi (luni, n.r.), in baza unei informatii transmisa de un cetatean politistilor din Inspectoratul Judetean de Politie Ilfov, informatie ce ne-a fost comunicata de urgenta , a fost identificat barbatul din fotografiile mediatizate.

In urma unei actiuni a Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul Omoruri, barbatul a fost depistat si condus la audieri. In urma activitatilor desfasurate, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a emis ordonanta de retinere pe numele barbatului de 32 de ani, care este acuzat de nerespectarea regimului armelor si munitiilor (in forma sustragerii unei arme) si tulburarea ordinii si linistii publice”, transmite Politia Capitalei.
Cu toate că bărbatul a fost reținut, arma nu a fost găsită asupra lui.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×