Jandarmeria a desecretizat 248 de ore din cele 250 de ore de convorbiri din 10 august

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/12/2019, 14:54
Jandarmeria a desecretizat 248 de ore din cele 250 de ore de convorbiri din 10 august GALERIE FOTO
Marcel Vela vrea să afle adevărul despre 10 august. Sursa foto - facebook

A devenit oficial! Jandarmeria a desecretizat 248 de ore din cele 250 de ore de convorbiri din 10 august. Anunșul a fost făcut chhiar de Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela care a precizat că a primit raportul ce cuprinde comunicaţiile Jandarmeriei.

Jandarmeria a desecretizat 248 de ore din cele 250 de ore de convorbiri din 10 august

Acesta va ajunge acum la DIICOT la începutul săptămânii viitoare. “Eu le cerusem până vinerea trecută. Le-am primit aseară, tot vineri. Din 250 de ore au fost desecretizate 248 – două ore cuprind informaţii şi detalii cu privire la alte instituţii.

Dispozitive de forţă sau informaţii care sunt, să spunem, secrete de serviciu legate de alte structuri. Dar cele două ore (…) nu fac referiri importante pentru cursul evenimentelor din 10 august 2018.

Cele două ore lipsă nu sunt importante

Cele 248 de ore care au fost desecretizate sunt concludente, fac o devoalare completă a acţiunii din 10-11 august şi luni dimineaţă vor fi înaintate DIICOT-ului”, a declarat Vela la postul Digi 24.

Vela a mai spus că Parchetul Militar a solicitat MAI şi Jandarmeriei de mai mult timp această desecretizare, însă au fost refuzaţi, iar cei care au pus piedică desecretizării vor trebui să dea nişte “explicaţii administrative”.

“Parchetul Militar a solicitat MAI şi Jandarmeriei încă de acum un timp şi au fost refuzaţi. Acum, am solicitat desecretizarea încă de la începutul mandatului meu, s-a tărăgănat până aseară.

Aşadar, puteam trage concluzia că cineva nu a dorit desecretizarea lor, dar până la urmă s-a împlinit. (…) Jandarmii din structurile MAI care au pus piedică la desecretizare în perioada următoare vor da nişte explicaţii administrative”, a mai zis Vela.

Cele două ore care mai trebuie desecretizate din 250, cuprinzând comunicaţiile din 10-11 august 2018 vor fi desecretizate, probabil, săptămâna viitoare, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

„Acestea nu au putut fi desecretizate strict de Jandarmerie, pentru că ele cuprind unele detalii cu privire la dispunerea de forţe, de dispozitive la instituţii, la ambasade, în sensul în care s-a asigurat protecţia lor în perioada respectivă, şi nu o legătură cu acţiunea în sine, a mai menţionat Marcel Vela.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×