Jacqui Saburido, femeia desfigurată devenită simbol al luptei condusului sub influența alcoolului, a murit

Raluca Ogaru    Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
26/04/2019, 10:58
Jacqui Saburido, femeia desfigurată devenită simbol al luptei condusului sub influența alcoolului, a murit GALERIE FOTO

Jacqui Saburido, femeia desfigurată care devenise un simbol al riscurilor condusului sub influența alcoolului, a murit la vârsta de 40 de ani, de cancer, în Guatemala. Cazul ei tragic a ajuns în întreaga lume, iar femeia și-a petrecut jumătate din viață suferind din cauza unui șofer beat.

Cum a fost desfigurată Jacqui Saburido

Saburido a fost implicată într-un grav accident rutier la vârsta de 20 de ani. Tânără se afla în mașină alături de alți patru prieteni, întorcându-se de la o petrecere, când automobilul a fost lovit frontal de o altă mașină condusă de un șofer beat. Doi pasageri au murit pe loc, iar ea a suferit arsuri pe 60 la sută din suprafața corpului.

Ulterior accidentului, Jacqui a fost supusă la peste 100 de operații. La momentul producerii accidentului, ea se afla în SUA de o lună, așa că nu avea asigurare medicală. Drept urmare, tratamentele la care a fost supusă s-au ridicat la un cost total de 5 milioane de dolari. Șoferul vinovat a primit șapte ani de închisoare și a fost eliberat în 2008.

Tablou de campanie cu Jacqui Saburido
Jacqui Saburido era simbolul campaniei împotriva condusului sub influența alcoolului

Ce spunea femeia desfigurată despre riscurile condusului sub influența alcoolului

După acest accident, femeia a ajuns în centrul unei campanii contra consumului de alcool la volan, în statul Texas. Ea a avut numeroase apariții televizate și a susținut multe discursuri publice în care a militat pentru ca șoferii să nu se mai urce băuți la volan.

 „Chiar dacă va trebui să apar în faţa camerelor fără urechi, fără nas, fără sprâncene, fără păr, voi face asta de mii de ori dacă va ajuta pe cineva să ia o decizie înţeleaptă. Este parte a misiunii mele pe Pământ“, declara Jacqui Saburido.

Comisia pentru controlul băuturilor alcoolice din Texas a reacționat cu un mesaj după ce s-a aflat de dispariția lui Jacqui: „Suntem triști să aflăm că Jacqui Saburido a murit. Ea s-a folosit de rănile ei care i-au afectat viața pentru a-i ajuta pe ceilalți să înțeleagă pericolele condusului sub influența alcoolului”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×