Italia intră în carantină din cauza coronavirusului. Asta înseamnă că nimeni nu va mai intra şi nimeni nu va mai ieşi din ţară fără un motiv întemeiat, a declarat premierul Italiei, Giuseppe Conte.
Toată Italia intră în carantină din cauza coronavirusului, a declarat premierul ţării, Giuseppe Conte. Numeni nu va mai intra şi nimeni nu va mai ieşi din ţară fără a avea un motiv îndreptăţit să o facă.
Astfel, dacă până acum măsurile de carantină erau aplicate doar pentru zonele considerate roşii din ţară, acum acestea sunt aplicate la nivelul întregii ţări. Situaţia este critică privind decesele, precum şi numărul pacienţilor infectataţi.
Numărul pacienţilor infectaţi cu coronavirus a ajuns la 9.172. De asemenea, numărul morţilor cauzate de COVID-19 a ajuns la 463. ”Rămâi acasă. Acum este momentul responsabilității”, a declarat premierul Italiei Giuseppe Conte.
Populaţia va putea circula în condiţii de strictă necesitate. De asemenea, şcolile, universităţile şi grădiniţele vor fi închise până pe 3 aprilie, în primă fază. În plus, adunările publice au fost interzise, iar campionatul de fotbal va fi suspendat. Barurile şi restaurantele vor fi închise la orele 18:00.
„Nu există timp, contagiunea este în creștere. Vom adopta reguli și mai stricte. Obiceiurile zilnice trebuie să se schimbe pentru binele Italiei: STAI ACASĂ.
Nu va mai exista o zonă roșie – va exista Italia ca zonă protejată. Călătoria în întreaga peninsulă va fi evitată dacă nu există motive dovedite pentru locul de muncă, cazuri de necesitate și motive de sănătate.
Adăugăm interdicția adunărilor în aer liber. Înțelegem nevoia de socializare, dar nu ne mai putem permite aceste episoade de socializare care pot adânci epidemia”, a declarat Conte într-o conferință fulger la palatul Chigi.
Premierul italian a declarat că măsurile intră în vigoare de marţi, iar acestea au rolul de a-i proteja pe membrii cei mai fragili ai societăţii. Giuseppe Conte ştie că măsurile impuse va afecta grav economia ţării şi că astfel va fi posibilă o abatere şi mai mare de la deficitul convenit cu UE, respectiv de la 2,2% la 2,5%.
”Am fost de acord cu UE cu privire la o diferență de 7,5 miliarde și ne gândim la posibilitatea de a cere o marjă mai mare”, a declarat și ministrul de externe Luigi Di Maio, pentru care „regulile sunt stricte și va fi nevoie de disciplină”.
Pe de altă parte, China, ţara de unde a izbucnit epidemia de coronavirus, înregistrează cel mai mic număr de persoane infectate. Doar 40 de persoane noi au apărut infectate cu coronavirus.
În contextul epidemiei de coronavirus, pieţele financiare din Asia, Sua şi Europa se resimt, iar preţul barilului de petrol s-a micşorat cu 27%. Coronavirusul este prezent în toate ţările din Europa după ce şi Ciprul a anunţat primele două cazuri de pacienţi infectaţi cu coronavirus. De asemenea, luni, Germania a anunţat primele decese cauzate de COVID-19, precum şi primul caz de infectare printre angajaţii Comisiei Europene.
Luni, Parlamentul European a scurtat sesiunea plenară, după ce aceasta fusese mutată de la Strasbourg la Bruxelles. În Europa, până în prezent, s-au înregistrat 500 de decese cauzate de coronavirus, cele mai multe fiind înregistrate în Italia.