Doi oameni au murit şi 30 au fost răniţi în urma deraierii unui tren de mare viteză, în Italia

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 12:21
Doi oameni au murit şi 30 au fost răniţi în urma deraierii unui tren de mare viteză, în Italia
Tren deraiat Italia. Sursa foto: adevarul.ro

Doi oameni au murit şi 30 au fost răniţi în urma deraierii unui tren de mare viteză, în Italia. Accidentul feroviar a avut loc într-o localitate apropiată de oraşul Milano. Răniţii nu sunt în stare gravă, potrivit presei italiene. Autorităţile nu cunosc cauzele producerii accidentului feroviar.

Doi oameni au murit şi aproximativ 30 au fost răniţi în urma deraierii unui tren, în Italia

Două persoane şi-au pierdut viaţa, în timp ce alte 30 de persoane au fost fost rănite după ce un tren de mare viteză, TGV, a ieşit de pe line. Trenul făcea legătura între Milano şi Salermo, scrie presa din Italia. Accidentul feroviar a avut loc în localitatea Lodi, situată în apropierea oraşului italian Milano.

Trenul de mare viteă, FrecciaRossa, a plecat din localitatea Milano la orele 5 şi 10. Accidentul a avut loc lşa orele 5.35. Accidentul feroviar s-a întâmplat după ce locomotiva şi un vagon au ieşit de pe linie, după cum informează Rete Feroviaria Italiana. Din fericire, la momentul accidentului, trenul nu era foarte aglomerat, datorită faptului că era o oră destul de matinală. Altfel, numărul victimelor ar fi fost mult mai mare.

Autorităţile investighează cauzele producerii accidentului feroviar

Cei 30 de răniţi în accidentul feroviar din Italia nu se află în stare gravă. S-a răsturnat compartimentul echipajului şi două vagoane ale trenului. Oficialii încearcă acum să afle cauzele care au dus la ieşirea trenului de pe linie, întrucât, iniţial, au anunţat că nu se cunosc cauzele producerii accidentului.

Ultimul accident feroviar din Italia a avut loc în luna martie a anului trecut. Atunci, 56 au fost răniţi. Accidentul a avut loc tot în apropiere de oraşul Milano. Cauzele accidentului feroviar produs în 2019 au fost unele umane. Unul dintre mecanici nu a respectat culoarea roşie a semnalului, astfel că două trenuri s-au ciocnit frontal.  Cuun an înainte, în 2018, trei persoane şi-au pierdut viaţa după ce un tren a deraiat, culmea, tot lângă oraşul Milano.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×