Israelul implică Mossad în lupta cu coronavirus. 4 milioane de teste, ținta serviciilor secrete

Serviciile secrete au intrat în lupta împotriva coronavirus. Lipsa de resurse, printre care măști de protecție, teste coronavirus sau dezinfectanți este dusă la nivel înalt, cu implicarea serviciilor.

Mossad a intrat în lupta cu coronavirus

Astfel, presa din Israel anunță că Mossad a primit directiva de a aduce în Israel 4 milioane de kituri pentru coronavirus.

Momentan, au fost localizate 100.000 de teste. Israelul are în plan să efectueze 3.000 de teste pe zi.

Conform World Israel News, Israelul a apelat la arma secretă Mossad pentru a aduce cât mai multe kituri de testare pentru coronavirus.

În Israel au fost organizate 100 de echipe de medici, cu ajutorul armatei israeliene, care vor testa populația la scară largă. Planul Israelului este să testeze întreaga populație, după care să izoleze doar cazurile depistate pozitiv.

  • Populația Israelului: 8.712 milioane.
  • Persoane contaminate: 573.
  • Persoane decedate: 0.
  • Număr teste efectuate: 2.200 pe zi.

Israelienii se laudă că Mossad a reușit până în acest moment să aducă 100.000 de teste în țară, după ce a localizat firme care produc astfel de teste. Ținta declarată a Mossad e aducerea în țară a 4 milioane de teste, care ar ajunge pentru 50% din populație.

Momentan, Israel are un număr relativ mic de persoane pozitive la coronavirus, însă autoritățile au declarat că numărul va exploda considerabil în momentul când vor începe să se facă teste.

România, în urmă cu testarea

Cu toate că nu se cunosc multe despre coronavirus, specialiștii au înțeles un lucru: doar prin testare poți învinge boala. România a testat momentan 5000 de persoane, astfel că numărul mic de contaminați poate exploda în momentul în care se vor face testări la scară largă.

Ungaria a recunoscut că cifra va fi de 15 ori mai mare în momentul în care vecinii noștri vor începe să testeze cu adevărat. Un orășel din Italia a scăpat complet de coronavirus după ce întreaga populație de 3000 de locuitori a fost testată, fără excepții.