Iresponsabilitate criminală într-o regiune din Rusia. Un bebeluș a murit de frig, lăsat să doarmă pe un balcon

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 17:20
Iresponsabilitate criminală într-o regiune din Rusia. Un bebeluș a murit de frig, lăsat să doarmă pe un balcon
Un bebeluș a murit de frig pe un balcon. Sursa foto: extension.usu.edu

Un bebeluș a fost lăsat să moară de frig într-o localitate din Rusia. Părinții l-au lăsat pe balcon în timpul nopții, iar a doua zi l-au găsit adormit de tot.

Un bebeluș a murit de frig în Rusia, din cauza iresponsabilității părinților

Practica aceasta este una cunoscută în țările nordice. În state precum Finlanda sau Norvegia părinții obișnuiesc să își lase copiii în cărucioare în timpul iernii pentru că se crede că așa își întăresc imunitatea, deci se călesc.

Cazul bebelușului din Rusia a fost semnalat de presa internațională în regiunea Khabarovsk. BBC News relatează că părinții l-au scos pe copil pe balcon, la aer curat, însă nu l-au mai supravegheat după aceea.

Copilul de 7 luni a fost expus unei temperaturi de -7 grade Celsius. Cauza decesului: hipotermie

Nu este primul caz de neglijență din această regiune rusească. Mai mulți copii au murit din cauza iresponsabilității părinților în ultimii ani, mai ales că aceasta este una dintre regiunile unde este mai tot anul frig.

Băiețelul a murit de hipotermie, după cum au constatat doctorii. Micuțul avea doar șapte luni, iar acum mama și tatăl acestuia vor răspunde în fața legii.

Temperatura la care bebelușul a fost expus, una de -7 grade, este una cu care adulții din Khabarovsk sunt obișnuiți, scrie presa din Federația Rusă.

Poliția din orașul Nikolayevsk-on-Amur i-a audiat imediat pe părinți, iar aceștia au declarat în fața oamenilor legii că intenția lor nu a fost nici pe departe să îl omoare pe copilaș.

Ministrul Sănătății din acest stat s-a arătat indignat de acest caz și le-a recomandat părinților să își supravegheze mai bine copiii, să se asigure că sunt bine indiferent unde sunt aceștia.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×