Adriana Iliescu nu este mama Elizei! Ce s-a întâmplat înainte de sarcină

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/11/2018, 15:57
Adriana Iliescu nu este mama Elizei! Ce s-a întâmplat înainte de sarcină GALERIE FOTO

Ireal! Adriana Iliescu nu este mama Elizei. Fetița pe care o năștea în urmă cu 13 ani, nu este fiica biologică a Adrianei Iliescu. În momentul procedurii medicale, care a făcut-o pe Adriana Iliescu cea mai în vârstă femeie care a născut, era la menopauză.  Așadar,  Adriana Iliescu a fost  fertilizată in vitro, la vârsta de 66 de ani. Ovulul și sperma au provenit de la donatori anonimi, iar acest lucru o face pe Adriana mamă purtătoare.

Eliza a avut la naștere 1,45 kg și a ramas în spital aproximativ două luni. Maternitatea Giulești a fost martora momentului unic în România în 2005, nașterea Elizei. Adriana Iliescu este în continuare cunoscută ca fiind cea mai bătrână mamă, dând naștere fetiței la o vârstă înaintată, dar nu este mama naturală a Elizei Maria Bogdana.

Adriana Iliescu nu este mama Elizei

Bogdan Marinescu, medicul Adrianei, care a realizat performanța de a o face mamă pe fosta profesoară, la 66 de ani, a explicat procedeul.„S-au implantat trei embrioni si au prins toti trei la inceput”, a precizat prof. dr. Marinescu, într-o conferință de presă. Doar că, în scurt timp unul dintre embrioni s-a oprit din evolutie, același lucru întâmplându-se în săptămâna 33 cu al doilea făt, o fetita. Medicii i-au facut Adrianei Iliescu imediat cezariană, pentru a salva cel de-al treilea bebeluș.

Fostă profesoară universitară, Adriana Iliescu, a uluit toată România pe data din 16 ianuarie 2005, când i-a dat naștere micuței Eliza, ea având la acea vreme 66 de ani. Dorința fostei profesoare a venit după mulți ani de așteptare și singurătate, astfel s-a decis să apeleze la fertilizare pentru a o avea. Mama reală a Elizei nu este însă Adriana Iliescu, aceasta este doar purtătoare a embionului care a fost implantat pentru a putea avea o sarcină, deși aceasta se afla deja în stadiul menopauzei. Din păcate,  2 embrioni s-au oprit in evoluție, așa că doar unul avea să-i aducă zâmbetul pe buze Adrianei Iliescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×