Ion Cristoiu susține că un partid dispare de pe scena politică la următoarele alegeri

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
06/12/2019, 12:59
Ion Cristoiu susține că un partid dispare de pe scena politică la următoarele alegeri
Ion Cristoiu susține că PMP o să dispară după următoarele alegeri *foto: facebook Ion Cristoiu

Analistul Ion Cristoiu a comentat din nou pentru Mediafax ultimele lucruri care s-au petrecut în politica din România. Jurnalistul a făcut o analiză a activității guvernului Ludovic Orban și a arătat că ultimele mutări ale PSD-ului sunt menite să evite alegerile anticipate. De asemenea, Cristoiu este de părere că, în cazul unor alegeri anticipate, sau începând cu noua configurație a parlamentului, PMP ar dispărea din legislativ.

Ion Cristoiu a vorbit depre posibilitatea alegerilor anticipate

Cristoiu este de părere că PSD-ul face tot posibilul să evite alegerile anticipate pentru a evita un potential dezastru dacă ar reveni la guvernare: „PSD nu vrea anticipate şi de aceea îl ajută pe Orban”, este de părere jurnalistul.

Acesta susține însă că România are mare nevoie de astfel de alegeri „Ele sunt, însă, vitale pentru interesul naţional. Nu mai putem sta încă un an cu guvern minoritar. Acesta nu va putea face nimic, deoarece este paralizat. Pentru PSD şi ţară ar fi o nenorocire ca partidul să revină la guvernare. Ei trebuie să mai stea câţiva ani în opoziţie pentru a se reface şi curăţa de oportunişti”.

Ion Cristoiu râde de Eugen Tomac și crede că PMP nu va mai prinde parlamentul la următoarele alegeri

În ceea ce privește politicienii săptămânii, Ion Cristoiu a avut o atenție specială pentru Eugen Tomac, președintele PMP. Jurnalistul spune despre acesta că „încearcă să ne convingă că PMP nu partidipă la guvernare, deşi are oameni în guvern. Acesta este un partid fără niciun viitor. la următoarele alegeri dispare”, este convins Cristoiu.

Victor Ponta a abordat și el recent subiectul PMP-iștilor invitați în Guvernul Ludovic Orban: „Paroliști liberalii lui Brătianu Monșer – paroliști ????????????! Au spus cu nu iau pesediști – au spus ????! Au spus că nu le dau funcții oamenilor lui Băsescu de la PMP ? Au spus ! Au spus că nu împart funcțiile din administrație ca PSD-iștii la pile, relații și protejați politici – au spus! Parolisti, nu?”

După votarea guvernului Orban cei de la PMP s-au ales cu mai multe funcții în stat. Chiar dacă nu dau niciun ministru, populiștii au primit mai multe locuri de secretari de stat. Astfel, din partea PMP au fost numiţi în Executivul Orban Ioana-Felicia Constantin, secretar de stat la Ministerul Muncii, Valeriu Lupu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, şi Romulus Lucian Iaru, secretar general adjunct al Guvernului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×