Ion Cristoiu, acuzații grave la adresa autorităților: „Bolnavii de coronavirus sunt comunicați după ce au murit”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 19:03
Ion Cristoiu, acuzații grave la adresa autorităților: „Bolnavii de coronavirus sunt comunicați după ce au murit”
Ion Cristoiu a comentat cazul Suceava. Acuzații grave pentru autorități. Sursa foto: Mediafax

Bilanțul deceselor provocate de noul coronavirus pe teritoriul României a ajuns deja la 78 și tinde să capete proporții alarmante pe zi ce trece, iar cel mai îngrijorător este faptul că majoritatea cazurilor provin din spitale. Cel puțin așa susține Ion Cristoiu, care lansează o serie de acuzații grave la adresa autorităților, pe motiv că numărul persoanelor infectate este comunicat public abia după ce acestea se sting din viață.

Ion Cristoiu explică motivul pentru care nu sunt testați toți suspecții de coronavirus: „S-ar ajunge la un număr foarte mare de oameni infectați”

Totodată, reputatul jurnalist consideră că în momentul de față se fac foarte puține teste pentru COVID-19, pentru a evita o creștere alarmantă a numărului de cetățeni infectați. Cât despre motivele pentru care în Suceava s-au înregistrat circa un sfert din totalul celor 2.245 de cazuri de îmbolnăvire confirmate până în momentul de față, majoritatea medici ai Spitalului Județean, asistăm la un „caz de ceaușism”.

Potrivit gazetarului, chiar dacă sute de medici și pacienți s-au contaminat rând pe rând cu agentul patogen, cazurile au rămas neraportate, aceasta fiind inclusiv concluzia anchetei demarate de procurori. Mai mult decât atât, se pare că testele erau făcute cu prioritate unor persoane care nu aveau nevoie de ele, în timp ce probele recoltate unor angajați ai unității medicale nu au fost înaintate laboratoarelor de specialitate.

Cum a comentat Ion Cristoiu cazul Suceava și modul în care autoritățile gestionează criza provocată de coronavirus

E un specific al crizei de sănătate planetară în România, şi anume, că numărul cel mai mare este din spitale. Nu s-au făcut teste pentru că noi trăim într-un ceauşism absolut. Ce numesc eu ceauşism… prăpastia între realitatea de fiecare zi, pe care o vedeam cu toţii, şi propaganda oficială. Nu cred că a existat în istoria omenirii o asemenea prăpastie. Şi regimurile democratice încearcă să înfrumuseţeze realităţile.

Pe vremea lui Ceauşescu nu era lapte şi din punct de vedere oficial a ajuns să se spună că curg râuri de lapte şi miere. Această prăpastie s-a adâncit şi a dus până la urmă la crăparea din decembrie 1989. Atunci s-a prăbuşit statul român, nu Ceauşescu, ci statul. Tocmai din cauza acestui ceauşism care făcea imposibilă transmiterea unor semnale în legătură cu realitatea.

Aşa se întâmplă în regimul Iohannis, nu se fac testări pentru că dacă le faci vei ajunge la un număr foarte mare de oameni infectaţi. Dacă aţi observat, în mod iresponsabil, dl Ludovic Orban se laudă peste tot cu numărul mic de infectaţi şi morţi. Este o crimă să facă aşa ceva, în primul rând morală, pentru că, şi dacă ar fi aşa, nu poţi face propagandă pentru guvernul tău. Şi unul dacă a murit tot e o problemă.

E limpede că pentru a putea spune această chestie falsă, el trebuie să falsifice realitatea. Am avut exemplul Sibiul, unde, deşi crăpa spitalul, nu se putea spune Suceava este un caz de ceauşism. Nu credeam că la 30 de ani de la Revoluţie, o ţară membră NATO, să se pună problema dacă oamenii pot spune adevărul. În spitalul din Suceava a domnit teroarea, chiar dacă medicii cădeau, se infectau, nu se putea spune.

Într-o seară, asistentele de la un spital din ţară au intervenit prin telefon, dar să aibă vocea distorsionată, vă imaginaţi în ce stadiu a ajuns ceauşismul? Faptul că presa locală nu poate să spună nimic, faptul că oamenii mai ales din spitale nu pot să spună adevărul, că nu e bine manageriat, faptul că bolnavii de coronavirus sunt comunicaţi după ce au murit.

Şi aici ei sunt obligaţi pentru că mor şi familia vrea să ştie de ce. Dacă nu ar fi murit, oamenii erau bolnavi de coronavirus fără să se recunoască. Această prăpastie între realitatea crizei şi felul în care e prezentată îşi are principala cauză că Ludovic Orban, Klaus Iohannis, partidul de guvernământ nu a înţeles un lucru: a încerca să falsifici datele unei tragedii, pentru ca să câştigi capital electoral, este dezastruos. Suceava este în carantină, dar era în carantină de când a pus mâna pe ea un baron local. Judeţe întregi sunt tranformate în feude, domneşte unu, nu telefonează nimeni, acum am fost obligaţi să punem în carantină”, a comentat Ion Cristoiu pentru Mediafax.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×