Ioana Petric, speriată de coronavirus după o lună petrecută în Asia! Prin ce peripeții a trecut prezentatoarea Cronicii Cârcotașilor la spital: „Eterna și fascinanta Românie”

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
28/01/2020, 13:27
Ioana Petric, speriată de coronavirus după o lună petrecută în Asia! Prin ce peripeții a trecut prezentatoarea Cronicii Cârcotașilor la spital: „Eterna și fascinanta Românie”
După o lună în Asia, Ioana Petric a mers la spital, de teama coronavirusului. Sursa foto: Instagram

Coronavirusul chinezesc a speriat chiar și lumea showbiz-ului, mai ales că multe dintre vedetele de la noi și-au petrecut vacanța în Asia, continent în care bacteria a făcut deja nenumărate victime. Este și cazul Ioanei Petric, colega lui Șerban Huidu și a lui Cătălin Dezbrăcatu de la pupitrul Cronicii Cârcotașilor.

Ioana Petric se teme de coronavirus. Frumoasa „cârcotașă” a mers la medic

Proaspăt întoarsă în țară după aproape o lună petrecută în Bali, fosta bebelușă s-a ales „cu o superbitate de gripă”, după cum povestește într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook. Văzând că zilele trec iar starea sa de sănătate nu se îmbunătățește, frumoasa „cârcotașă” s-a hotărât să meargă la medic pentru cercetări amănunțite, de teamă că ar putea fi infectată cu bacteria care a îngrozit întreaga lume.

Ajunsă la Institutul „Matei Balș” din Capitală, nu mică i-a fost mirarea când a aflat că nu există niciun test pentru coronavirus. Dezvăluirile Ioanei nu se opresc, însă, aici. După mai bine de opt ore în care a așteptat alături de alți pacienți să fie consultată de un specialist, vedeta nu a primit niciun diagnostic concret. Ba mai mult, a trebuit să se mulțumească doar cu câteva medicamente fără prescripție.

Ioana Petric, avertisment dur: „Ferească Dumnezeu de vreo epidemie serioasă în România”

Din seria eterna și fascinanta Românie: Pe 24 ianuarie m-am întors în țară, după aproape o lună de zile petrecută în Asia, mai exact Bali, cu o superbitate de gripă. Două zile m-am îndopat cu Nurofen, sperând să fie doar o răceală de la schimbarea de temperatură. Când am văzut că simptomele persistă, m-am dus la farmacie, ca tot omul, să cer un Tamiflu- antigripalul minune despre care vorbește toată lumea.

Ei bine, acolo mi s-a spus că acest medicament nu se eliberează fără o testare prealabilă și că oricum, ținând cont de datele problemei, ar trebui să mă prezint la Institutul Matei Bals pentru o testare.
Acum eu, care am văzut prea multe filme la viață mea, m-am tot fâstâcit dacă să merg sau nu, pentru că îmi imaginăm că voi fi reținută în carantină pentru testare.

Dar până la urmă, pentru liniștea mea și a tuturor celor cu care am intrat în contact de când am venit acasă, am zis să fac ceea ce este corect, mai ales în haosul care e acum și să mă prezint la doctor.
Bun. Azi dimineață, la ora 11 eram la camera de garda a institutului Matei Bals.

Mi-am prezentat situația și mi s-a spus că nu am cum să fac testarea pentru coronavirus, că ei nu au așa ceva, dar dacă prezint simptome de gripă, să aștept totuși să mă vadă domnul doctor. Și am așteptat. 8 ore, într-o încăpere de 10 mp cu alți 40 de bolnavi infecțioși. A fost frumos. Am făcut schimb de nervi, de frustrări și cel mai important de boli și viruși.

Când domnul doctor m-a primit în sfârșit, m-a consultat rapid și mi-a dat dreptate: am gripă. Bine, bine, zic…totuși nu există vreun risc să fie coronavirusul ăsta de care vorbește toată lumea? Răspunsul a fost nu, pentru că Indonezia nu e China. Ok…dar oamenii călătoresc, îi spun, și mai ales unde am fost eu, erau foarte mulți chinezi…ba chiar am împărțit camera cu o chinezoaică pentru câteva zile.

Păi și erau bolnavi chinezii? Nu știu domnu’ doctor, eu zic că nu, dar cine știe… Concluzia? Tamiflu și ne auzim în câteva zile! Pe scurt: 8 ore de așteptare, absolut nicio testare, un diagnostic previzibil și un tratament despre care am aflat că se poate aplica, totuși, și fără prescripție medicală. Ferească Dumnezeu de vreo epidemie serioasă în România”, a scris Ioana Petric pe contul său de Facebook.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×