Ioan Cupșa, noul ministru al Justiției! E singurul liberal care a votat legea recursului compensatoriu

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
16/10/2019, 13:51
Ioan Cupșa, noul ministru al Justiției! E singurul liberal care a votat legea recursului compensatoriu GALERIE FOTO
Ioan Cupșa ar putea fi noul ministru al Justiției. Sursa foto - facebook

Ioan Cupșa va fi noul ministru al Justiției! Cel puțin, așa susțin cei de la adevărul, care scriu că deputatul a devenit favorit să preia poate cel mai greu portofoliu în cabinetul Ludovic Orban. De profesie avocat, dar şi inginer, Cupșa s-a remarcat de-a lungul timpului în luptele pe care le-a purtat cu PSD în Comisia Iordache, unde au fost mutilate Legile Justiţiei. Cu toate acestea, Cupsa a fost singurul liberal care a votat în favoarea legii recursului compensatoriu.

Ioan Cupșa, noul ministru al Justiției!

Vă reamintim că aceasta lege a scos din penitenciare nu mai puțin de 20.000 de infractori. Cupșa a susținut în fața colegilor și a presei că a votat din greșeală. Deputat PNL de Bihor, Cupșa este la bază inginer. De altfel, acesta a absolvit Facultatea de Mecanică a Politehnicii din Cluj în 1990. Ulterior, între 1991 şi 1997 a urmat cursurile Facultătii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai și în acelaşi an a devenit avocat în Baroul Bihor.

A ales să intre în politică în 1990 atunci când a făcut pasul către PNL. Din 2008 până în 2012 a fost consilier local în Oradea, după care a trecut  parlamentar, evident, din partea liberalilor, ajuns însă în legislativ pe listele USL. Trebuie să mai ştiţi că în ultimii trei ani, Cupşa a făcut parte din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, dar şi din Comisia Iordache, una despre care opinia publică şi nu numai consideră că a măcelarit Legile Justiţiei şi a modificat Codurile penale.

Ioan Cupșa, noul ministru al Justiției! Ioan Cupșa
Ioan Cupșa este deputat de Bihor. Sursa foto – facebook

E singurul liberal care a votat legea recursului compensatoriu

Ioan Cupşa s-a remarcat în Comisia Iordache, acolo unde a avut o activitate amplă. De-a lungul timpului s-a contrat serios cu juriştii PSD Eugen Nicolicea, Florin Iordache şi Şerban Nicolae, încercând să blocheze atacul PSD la Justiţie. A surprins pe toată lumea când a votat pentru legea recursului compensatoriu după care a susținut că a încurcat butoanele la vot. “A fost o eroare din partea mea, bănuiesc că am apăsat eu gresit”, a explicat Cupşa

Sursa citată mai scrie că dacă Ludovic Orban va fi respins în Parlament, preşedintele Klaus Iohannis îl va propune a două oară tot pe liderul PNL pentru formarea Guvernului, ceea ce ar putea duce către alegeri anticipate.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×