Intervenţie a pompierilor îngreunată de vântul puternic, în Constanţa. Pompierii au stins cu greu un incendiu puternic de lângă Crama Murfatlar

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 10:12
Intervenţie a pompierilor îngreunată de vântul puternic, în Constanţa. Pompierii au stins cu greu un incendiu puternic de lângă Crama Murfatlar
Pompierii au stins cu greu un incendiu puternic de lângă Crama Murfatlar. Sursa foto: ctnews.ro

Intervenţie a pompierilor îngreunată de vântul puternic în Constanţa. Pompierii au stins cu greu un incendiu puternic izbucnit lângă Crama Murfatlar. A fost nevoie de intervenţia a nu mai puţin de 14 pompieri pentru a fi lichidat incendiul. Aceştia s-au luptat să stingă incendiul izbucnit la vegetaţia uscată a unui teren de 2000 de metri pătraţi.

Incendiu puternic izbucnit lângă Crama Murfatlar. Pompierii l-au lichidat cu greu din cauza vântului puternic

Pompierii au intervenit de urgenţă la stingerea unui incendiu de vegetaţie izbucnit în vecinătatea Crama Murfatlar, miercuri noapte, scrie agerpres.ro. La acele ore, România se afla în plin cod roşu de ninsori şi viscol, fapt care a dus la o intervenţie grea pentru pompieri.

Aceştia au fost nevoiţi să stingă incendiul puternic de vegetaţie, în contextul în care vântul sufla cu putere. Astfel, pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului cu trei autospeciale pentru a lichida incedniul izbucnit pe un teren de 2000 de metri pătraţi.

ISU Dobrogea Constanţa: „s-a intervenit cu 14 pompieri şi 3 autospeciale de stingere”

„14 pompieri au intervenit la un incendiu izbucnit lângă crama Murtfatlar cu trei autospeciale de stingere”, a declarat Anamaria Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă Dobrogea Constanţa.

Exista riscul ca incedniul să se propage la Crama Murfatlar, aflată în vecinătatea terenului pe care a izbucnit incendiul. Pompierii au fost ajutaţi lam lichidarea incedniului de Primăria Murfatlar, care a pus la dispoziţia salvatorilor două buldoexcavatoare. Pentru ca incendiul să nu se extindă şi la Crama Murtfatlar au fost nevoiţi să construiască un dispozitiv de protecţie, a informat Inspectoratul de Situaşii de Urgenţă Dobrogea Constanţa.

Intervenţia pompierilor a fost îngreunată de vântul puternic. Meteorologii au lansat miercuri, începând cu orele 22.00, un cod roşu de ninsori, viscol şi vânt puternic. De asemenea, meteorologii au avertizat că rafalele de vânt vor ajunge să sufle cu până la 80-90 de kilometri pe oră. Codul roşu de ninsori şi viscol s-a încheiat joi dimineaţă

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×