Înmormântarea lui Ducu Darie. Zeci de oameni au venit să-l conducă pe ultimul drum pe fiul lui Iurie Darie

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
22/09/2019, 15:13
Înmormântarea lui Ducu Darie. Zeci de oameni au venit să-l conducă pe ultimul drum pe fiul lui Iurie Darie GALERIE FOTO
Ducu Darie înmormântat la Cimitirul Bellu

Alexandru Ducu Darie, fiul regretatului Iurie Darie, a fost condus duminică pe ultimul drum de familie, prieteni și fanii care i-au urmărit piesele de teatru. Celebrul regizor a murit la Spitalul Fundeni, la vârsta de 60 de ani, în urma unei ciroze hepatice.

Ducu Darie, înmormântat la Cimitirul Bellu

Duminică, în jurul orei 13.00 sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Alexandru Darie a ajuns la biserica de la Cimitirul Bellu, acolo unde a avut loc slujba de înmormântare. Zeci de oameni s-au strâns în fața bisericii, pentru a-și lua rămas bun de la unul dintre cei mai apreciați regizori români. În cele din urmă, la ora 15.00, după o slujbă care a durat mai bine de o oră, Ducu Darie a fost înmormântat.

Iurie Darie a ajuns vineri pentru ultima dată la Teatrul Bulandra, pe care l-a condus în ultimii 17 ani. Trupul neînsufleţit al regizorului fusese depus vineri seară, la Sala Liviu Ciulei. Mulți actori cu care a colaborat Iurie Darie, dar și prieteni, i-au aprins o lumânare, printre care se numără Oana Pellea, Andreea Esca, Emilia Popescu, Marian Râlea.

Ducu Darie înmormântat la Cimitirul Bellu
Ducu Darie înmormântat la Cimitirul Bellu. Sursa foto: libertatea.ro

Președintele României a trimis o coroană de flori

Președintele Klaus Iohannis a trimis o coroană din flori, în semn de apreciere și recunoștință pentru unul dintre cei mai iubiți regizori. Alexandru Darie a fost diagnosticat în urmă cu trei ani cu ciroză hepatică, însă nu s-a aflat pe „nicio listă de transplant”, așa cum s-a vehiculat în presă. Precizarea a venit chiar de la colegii regizorului de la Teatrul Bulandra.

Cu spectacolul Visul unei nopți de vară, Alexandru Darie a fost invitat în 1991 de London International Festival of Theatre (LIFT), a susținut un turneu în Marea Britanie, iar „The Guardian” a apreciat: „este cea mai bună producție prezentată în Marea Britanie după Visul unei nopți de vară regizat de Peter Brook”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×