Înmormântare Ilie Balaci. Haos pe străzile Craiovei, traficul blocat

Ilie Balaci a fost declarat decedat duminică, 21 octombrie, vestea ce a venit pe neașteptate pentru familia, prietenii și fanii săi din întraga carieră. Imediat s-a deschis un dosar penal pentru moartea care a concluzionat a fi suspectă, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

Azi, 23 octombrie, Ilie Balaci a fost condus pe ultimul drum alături de mii de regrete citite pe fețele celor prezenți, dar și de mesajele impresionante ale fanilor sportivului. Toată lumea fotbalului s-a adunat să-și plângă coerchipierul, tatăl, soțul, prietenul, și tot ceea ce a reprezentat Ilie Balaci. Soția și fiicele sale au rămas înmărmurite la aflarea veștii, emoție ce încă se zărea pe chipurile lor în timpul slujbei.

Haos pe străzile Craiovei la ultimul drum al lui Ilie Balaci

Înmormântarea sportivului a adus traficul pe străzile din Craiova, unde mulți cetățeni au venit să-și ia rămas bun. Sicriul cu trupul neînsuflețit al „Minunei blonde” a fost întâmpinat pentru prima oară pe terenul de fotbal, locul pe care îl iubea, iar mai apoi va fi depus la Biserica Sf. Ilie. Fostul mare fotbalist a decedat la vârsta de 62 de ani, după ce medicii i-au acordat manevre de resuscitare zeci de minute.

Fanii lui Ilie Balaci pe străzile Craiovei la ultimul drum al fotbalistului

„El este al Craiovei, el este al Olteniei, el este al întregii Românii. Eu i-am spus mamei de duminică dimineață, de când mi-am dat seama că îl resuscitau de jumătate de oră și nu răspundea, am spus: Dumnezeu astăzi l-a vrut la el.

Prietenii și fanii marelui Ilie Balaci coducându-l pe ultimul drum

Nu întâmplător a murit duminică, când pe acest stadion erau 30.000 de oameni. Îmi pare rău pentru fotbaliștii și-ai Stelei, și-ai Craiovei, dar aceea a fost sărbătoarea lui tata.

Trafic pe străzile Craiovei din cauza numărului mare de oameni veniți la căpătâiul lui Ilie Balaci

Dumnezeu a vrut ca ziua aceea să fie sărbătoarea lui, pentru că 50.000 de oameni l-au aclamat, 50.000 de oameni au aprins lumini ca el să se poată duce spre Lumină”, a declarat emoționată Lorena Balaci, fiica sportivului, în ziua înmormântării.