Incendiu de proporții în Călimănești, județul Vâlcea. Focul a izbucnit de la un coș defect

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
04/01/2020, 10:48
Incendiu de proporții în Călimănești, județul Vâlcea. Focul a izbucnit de la un coș defect
Două case au ars în Călimănești, județul Vâlcea, în zorii zilei de 4 ianuarie. Sursa foto; Hepta.ro

Un incendiu de amploare a ars acoperișurile a două case din localitatea Călimănești, județul Vâlcea. Focul a izbucnit în zorii zilei de sâmbătă, 4 ianuarie, și a fost stins de pompieri după mai bine de trei ore.

Două case au ars în Călimănești, județul Vâlcea

Două case din Călimănești, județul Vâlcea, au fost cuprinse de flăcări după ce unul dintre coșurile de evacuare a fumului s-a stricat. Focul a izbucnit la ora 7:30, 4 ianuarie, la una dintre case, dar s-a extins cu repeziciune și la cea de-a doua locuință.

La fața locului au ajuns mai multe autospeciale de la ISU Vâlcea, dar și de la Serviciul Voluntar din Călimănești. Pompierii s-au luptat mai bine de trei ore cu flăcările, dar în cele din urmă focul a fost stins în totalitate.

Cauza incendiului din Călimănești, un coș defect

Potrivit reprezentanților ISU Vâlcea incendiul s-a produs din cauza unui coș de evacuarea care era defect. Flăcările au cuprins prima dată învelitoarea de plastic de pe casă și acest lucru a dus la propagarea focului și la cealaltă casă care era lipită de prima.

„Incendiul s-ar fi declansat în urma folosirii sistemului de încălzire având coșul de evacuare a fumului defect. Astfel, scânteile rezultate au dus la aprinderea structurii din lemn, iar învelitoarea din imitație tiglă de plastic a dus la propagarea cu repeziciune a incendiului. 

Din fericire, nu sunt victime înregistrare, însă o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale. Este vorba de proprietara uneia dintre case care a suferit un atac de panică și a avut nevoie de îngrijirea paramedicilor.

Proprietarea imobilului din Călimănești a refuzat să meargă la spital pentru mai multe investigații medicale, relatează Mediafax.

Proprietara gospodăriei de la care a pornit incendiul a suferit un atac de panică, aceasta primind îngrijiri medicale la fața locului de la paramedicii SMURD și personalul de la ambulanță. Ulterior, femeia a refuzat transportul la spital”, anunță ISU Vâlcea, scrie dcnews.ro.

În urma incendiului au ars în întregime cele două acoperișuri ale caselor. Pagubele sunt doar de ordin material, acoperișurile fiind distruse pe o suprafață de 250 metri pătrați.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×