Incendiu puternic la un restaurant din Galați. Zeci de persoane, evacuate din cauza flăcărilor

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
23/07/2019, 08:25
Incendiu puternic la un restaurant din Galați. Zeci de persoane, evacuate din cauza flăcărilor GALERIE FOTO
Incendiu restaurant Galați

Un incendiu puternic a izbucnit azi-noapte la un restaurant din orașul Galați. Locatarii blocului din apropierea localului au trecut prin momente de groază, când la ușile lor au bătut pompierii care îi anunțau că trebuie să evacueze de îndată clădirea.

Incendiu puternic la un restaurant din Galați

Pompierii au intervenit la incendiul din cartierul Țiglina 1 cu cinci autospeciale. Pentru că restaurantul era lipit de un bloc de garsoniere, pompierii au decis să evacueze toți locatarii, în total 38 de persoane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galați, în urma incendiului, o tânără de 19 ani s-a intoxicat cu fum și a fost dusă la spital. Tot la spital a fost dusă și o persoană imobilizată la pat, de 91 de ani, scoasă din casă de pompieri. Cei doi pacienți sunt în afara oricărui pericol.

Incendiu restaurant Galați
Incendiu restaurant Galați

Blocul de garsoniere de lângă restaurant a fost evacuat de pompieri

„Restaurantul se află lipit de un bloc de locuinţe cu un număr de 120 de garsoniere din care au fost evacuate un număr de 38 de persoane. Din acestea, au fost două persoane transportate la spital: o femeie de 19 ani intoxicată cu fum şi o femeie de 91 ani, imobilizată la pat”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Pompierii veniți la intervenție cu cinci autospeciale s-au luptat cu flăcările mai bine de două ore. Din restaurantul respectiv nu a mai rămas mai nimic, în urma incendiului.

Patronul restaurantului spune că localul era închis și că, foarte probabil, incendiul a izbucnit la etaj. Clădirea avea autorizație pentru siguranță la incendiu, nu și asigurare.

Autoritățile vor demara o anchetă pentru stabilirea exactă a condițiilor în care incendiul a cuprins restaurantul respectiv, mai ales că localul respectiv se pare că a fost închis în timpul izbucnirii incendiului devastator.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×