Incendiu puternic la Strasbourg! Sunt cinci morți și șapte răniți

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
27/02/2020, 12:38
Incendiu puternic la Strasbourg! Sunt cinci morți și șapte răniți
Incendiu puternic la Strasbourg. Pompierii au intervenit de urgență. Sursa foto: hepta.ro

Trei bărbați și două femei și-au pierdut viața în urma unui incendiu produs în noaptea de miercuri spre joi în Strasbourg, oraș situat în nord-estul Franței. Potrivit France Presse, flăcările au cuprins un imobil construit în anii 1970, provocând rănirea a altor șapte persoane transportate de urgență la spital.

Incendiu într-un bloc din Strasbourg. Printre victime se află și o femeie însărcinată

Printr-un apel telefonic înregistrat după miezul nopții la numărul de urgență 112, autoritățile au fost alertate cu privire la o degajare de fum observată de locatari în casa scărilor blocului de șapte etaje.

La fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale dotate cu apă și spumă, dar și echipaje medicale pentru a acorda îngrijiri răniților. Intervenția a fost îngreunată de faptul că fumul gros a invadat majoritatea spațiilor comune.

Potrivit directorului de cabinet al Prefecturii din regiunea Grand Est, Dominique Schuffenecker, printre victimele transportate de urgență la spital se numără și o femeie însărcinată.

Din păcate, doi bărbați de 30 de ani, unul de 45, precum şi două femei de 25, respectiv 70 de ani, au decedat în urma incendiului”,a   mai transmis oficialul.

Incendiul ar fi fost provocat de o problemă electrică

Cele 5 persoane au murit pe loc, surprinse de fumul care s-a răspândit în casa scărilor şi din cauza intensităţii căldurii care era, aşa cum ne-au spus pompierii, atât de mare încât zidurile se topeau literalmente„, a continuat Schuffenecker.

Autoritățile au demarat deja o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs tragedia. Din primele informații, flăcările ar fi izbucnit din cauza unei probleme electrice.

Cel puțin aceasta este concluzia la care a ajuns directorul de cabinet al Prefecturii din regiunea Grand Est în urma declarațiilor locuitorilor din imobil.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×