Incendiu la aeroportul Otopeni. Circa 500 de persoane au fost evacuate din zona unui restaurant

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
23/02/2020, 09:49
Incendiu la aeroportul Otopeni. Circa 500 de persoane au fost evacuate din zona unui restaurant
Aeroportul Henri Coandă/ Foto: Hepta

Un incendiu de la restaurant de la aeroportul Otopeni a umplut de fum terminalul ”Plecări”, iar circa 500 de persoane au trebuit evacuate din zonă. Incendiul a fost stins fără ca vreo persoană să aibă nevoie de îngriiri medicale.

Focul a pornit de la o hotă

A fost o degajare de fum la nivelul bucutăriei unui restaurant de tip fast-food. Pare a fi un incendiu provocat la o hotă. Incendiul a fost stins destul de repede, dar s-a degajat o cantitate mare de fum în restaurant, pe coridoare dar și în zonele de așteptare (…) Este un incendiu pe care îl întâlnim frecvent la restaurante din cauza grăsimii depuse pe tubulatură”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt la ISU București-Ilfov.

Persoanele aflate în zonă, circa 500, au fost direcționate de echipe mixte formate din polițiști și reprezentanți ai aeroportului către o zonă sigură aflată la parter.

Potrivit lui Vasile, incendiul a fost stins repede, mai ales că pompierii fac frecvent exerciții la aeroport, împreună cu personalul de acolo.

Când au ajuns pompierii era o degajare mare de fum, dar nu mai erau multe persoane neevacuate. Desfășurăm frecvent exerciții și recunoașteri și am identificat repede acest spațiu”, a spus reprezentantul ISUBIF.

Verificări la aeroport

Invitat să comenteze faptul că unii călători s-au plâns că nu au fost informați despre ce se întâmplă, Daniel Vasile a spus că au fost difuzate mesaje prin care călătorilor li s-a spus să părăsească zona în care se răspândise fumul.

Au fost mesaje vocale ad-hoc pentru a se indica destinația exactă către locul de evacuare (…) Este normal să existe un sistem de avertizare prin mesaje vocale, dar ar fi bine să verificăm noi și să vedem ce tip de mesaj a fost transmis. Trebuie să existe și mesaje preînregistrate”, a spus purtătorul de cuvânt.

Pompierii caută acum să identifice exact cauza incendiului și modul în care au fost respectate procedurile în aeroport.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×