Incendiu într-un bloc din Bistrița. Un bărbat a murit, iar un bebeluș și mama lui au ajuns de urgență la spital – Video

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
14/01/2020, 09:04
Incendiu într-un bloc din Bistrița. Un bărbat a murit, iar un bebeluș și mama lui au ajuns de urgență la spital – Video
Incendiu în cartierul Dorobanți

Un incendiu grav a avut loc într-un bloc din Bistrița, în urma căruia un bărbat a murit, iar un bebeluș și mama lui au fost transportați de urgență la spital. Flăcările au cuprins un apartament din zona Odobescu, scrie presa locală.

Incendiu îngrozitor într-un bloc din Bistrița: un bărbat de 80 de ani a murit

20 de oameni au fost evacuați din imobilul cuprins de flăcări. Bătrânul de 80 de ani locuia singur în apartamentul său de la etajul II al clădirii.

Pe lângă mămica și copilașul care au ajuns la spital în stare ceva mai delicată, alte cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului, multe plângându-se că nu pot respira bine din cauza intoxicației cu fum.

Vecinii spun că bătrânul obișnuia să facă foc în soba din apartament

Nu se cunosc deocamdată cauzele producerii acestui incendiu, însă vecinii spun că bătrânelul obișnuia să facă foc în soba din apartament ca să se încălzească.

„Incendiul a fost lichidat. Concomitent cu acțiunile de localizare și lichidare a focarelor, toate persoanele au fost evacuate din bloc. Aproximativ 20 de persoane au fost evacuate de către pompierii militari, restul au ieșit singure din locuințe”, au transmis după stimgerea focului cei de la ISU Bistrița Năsăud, scrie bistrițeanul.ro.

„În momentul în care pompierii au putut intra în apartamentul de la care a izbucnit incendiul, aceștia au găsit un bărbat în stop cardio respirator. I se aplică protocolul de resuscitare. Mai multe persoane primesc îngrijiri la locul intervenției ( intoxicații cu fum)”, au mai spus reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud.

Focul a fost sesizat de un tânăr care s-a trezit să plece la serviciu în această dimineață. Îndreptându-se spre mașina care era parcată în fața blocului, acesta a văzut că iese fum din clădirea unde ulterior au ajuns echipajele de poliție și pompieri.

„Din păcate, bărbatul nu a răspuns manevrelor aplicate, fiindu-i declarat decesul la locul evenimentului. Alte 5 persoane primesc îngrijiri medicale la locul evenimentului, sunt în ambulanțe SMURD si SAJ BN, au mai spus cei de la ISU.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×