Incendiu în București! Din nou este foc la Delta Văcărești. Foto + Video

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
24/02/2020, 17:27
Incendiu în București! Din nou este foc la Delta Văcărești. Foto + Video
Incendiu în București, în zona Deltei Văcărești *foto: facebook Mihai Ghiduc

Cerul senin din Capitală a fost stricat de către fumul care a venit dintr-o zonă centrală a Bucureștiului. Este vorba despre Delta Văcărești din inima orașului, o zonă care ar fi trebuit să fie protejată datorită biodiversității speciale din zonă.

Incendiu la Delta Văcărești din București

UPDATE, ora 17:30 Filmare live video de la Parcul Văcărești:


UPDATE, ora 17:25 Din fericire specialiștii care au grijă de Parcul Natural Văcărești susțin că impactul asupra animalelor este totuși minim, întrucât reptilele sunt în hibernare și păsările încă nu au ajuns în România.

Colegii noștri sunt în teren alături de pompieri și voluntari. Arde vegetația uscată. DIn fericire incendiul se petrece…

Posted by Parcul Natural Văcărești on Monday, February 24, 2020


Din imagini se vede un fum negru foarte înecăcios. Cel mai probabil nu este vorba doar de un incendiu de vegetație, ci și de deșeuri care ar fi putut să fie folosite pentru a face focul. De altfel, un bucureștean a surprins flăcările de deasupra Deltei, acolo unde ard peste 30 de hectare de vegetație.

Arde Parcul Văcărești?

Posted by Mihai Ghiduc on Monday, February 24, 2020

Un alt bucureștean a filmat de la balconul său înălțimea flăcărilor, care depășesc din punct de vedere al înălțimii clădirile din împrejurimi:

Posted by Paul Costea on Monday, February 24, 2020

„Sunt puține puncte de acces înspre Delta Văcărești și sub efectul vântului s-a realizat o dezvoltare foarte rapidă a vegetației, în principiu din cauza stufului”, a spus daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București, pentru B1.

Interesant este că mult timp activitatea de protejare a Parcului Natural Văcărești a fost blocată din cauza unei ordonanțe. La începutul acestei luni, Asociaţia „Parcul Natural Văcăreşti” a semnat un protocol de colaborare, cu Ministerul Mediului, care deblochează activități deosebit de urgente cum ar fi paza, protecția și reconstrucția ecologică.

Nu este pentru prima oară când are loc un incendiu în Delta Văcărești. În vara anului 2017 au ars mai multe hectare de vegetație timp de mai multe ore.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×