Încă un deces la Complexul Energetic Oltenia! Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/10/2019, 12:21
Încă un deces la Complexul Energetic Oltenia! Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă GALERIE FOTO
Decesul angajatului a survenit în somn. Sursa foto - facebook

Încă un deces la Complexul Energetic Oltenia! De data aceasta un electrician a murit în somn, miercuri, cel mai probabil din cauza unui infarct. Este al doilea angajat al CEO care și-a pierdut viața în ultimele trei luni. Daniel Licărete, un bărbat de 51 de ani, din comuna Bolboși, angajat al Carierei Miniere Jilț Nord din cadrul CEO, este numele celui care a murit. Fiica acestuia a sesizat acum Poliția.

Încă un deces la Complexul Energetic Oltenia!

Conform unor surse din anchetă soția bărbatului a precizat că acesta avea probleme cardiace, pentru care i s-a prescris un tratament, pe care însă refuza să-l urmeze. Culmea, salariatul își luase miercuri o zi liberă. Poliția a deschis acum dosar penal pentru ucidere din culpă. De remarcat că la Camera Deputaților se află un proiect de lege privind scăderea cu doi ani a vârstei de pensionare la CEO, de la 57 la 55 de ani. cu o zi înainte de moartea bărbatului proiectului i s-a spus pas și nu a fost aprobat.

În mod evident, liderii de sindicat au luat foc. „Poate acest om nu murea, poate se ducea și se trata. Stătea liniștit acasă, nu mai primea stresul care e aici. A murit de inimă, dacă a murit în somn, dacă era acasă poate stătea liniștit, se ducea la o stațiune, cu familia și nu murea. Puteam să evităm acest lucru dacă proiectul era adoptat și era redusă vârsta de pensionare.

Încă un deces la Complexul Energetic Oltenia! CEO Oltenia
Este al doilea deces în ultima perioadă la CEO Oltenia. Sursa foto – facebook

Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Putem să evităm cu mulți oameni. Cât mai avem de trăit, vrem să stăm acolo acasă, ca pensionarii, să avem grijă de nepoți. Domnul Boza, ce vrea? Să murim pe tarlaua lui? Pe șantierul lui? Suntem bolnavi”, a declarat Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013. Cu toate acestea, reprezentanții CEO spun că reducerea vârstei de pensionare nu ar rezolva problemele de sănătate ale angajaților și că este important ca aceștia să respecte tratamentul și recomandările medicilor.

„Nefericitul eveniment s-a întâmplat acasă, dimineața, în jurul orei 4.00. O primă informație pe care o avem este că decesul ar fi fost cauzat de un infarct. Ne pare rău că se întâmplă asta, suntem alături de familie, așa cum ne-am comportat cu toți angajații, am angajat copiii celor decedați, dar din păcate eu văd că este o problemă de control periodic, de a-ți lua medicamentele, dacă ești depistat cu o boală de tensiune, de inimă, aici eu văd problema. Aici ar trebui să lucrăm noi, sa încercăm să-i conștientizăm să meargă la un control, să se ducă la un cardiolog.

Dacă el e bolnav de inimă, ce se întâmplă dacă va ieși la pensie mai devreme? Infarctul din păcate nu iartă. Trebuie mers la doctor și controlat. Din punct de vedere medical, ei au toate analizele făcute, au toate controalele făcute, dar trebuie să respecte tratamentul. Ultimul caz a fost tot la Jilț, un șef de sector, acum trei luni. Tot infarct. Trebuie să conștientizăm, să meargă la doctor”, a declaratpentru Mediafax, Sorin Boza, managerul CEO

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×