În ce loc din Bucureşti sunt ţinuţi în carantină suspecţii de coronavirus. Avertisment public din partea unui deputat USR

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
25/02/2020, 19:00
În ce loc din Bucureşti sunt ţinuţi în carantină suspecţii de coronavirus. Avertisment public din partea unui deputat USR
În ce loc din Bucureşti sunt ţinuţi în carantină suspecţii de coronavirus. Avertisment public din partea unui deputat USR. Sursa foto: Hepta

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat, marți, că știe locația imobilului din București unde sunt ținuți în carantină suspecții de coronavirus, însă consideră că locația nu este potrivită pentru acest lucru.

Emanuel Ungureanu susține că imobilul destinat carantinei pentru persoanele suspecte de coronavirus nu este potrivit

Deputatul susține că imobilul, a cărei locație nu o poate dezvălui, se află într-o zonă aglomerată din București. În plus, la acea locație sunt tratați și pacienți cu insuficiență renală cronică, cu un sistem imunitar precar, informează News.ro.

„Pentru a nu crea panică, nu o să vă spun unde se află această locaţie, dar pot să fac un avertisment public la adresa DSP Bucureşti şi să avertizez Ministerul Sănătăţii că acea locaţie în niciun caz nu este potrivită pentru cuvântul izolare, pentru suspiciuni de coronavirus din două motive:

locaţia este într-o zonă super aglomerată în apropierea unor blocuri şi a unui hipermarket, iar în acea clădire sunt îngrijiţi, de luni până sâmbătă, pacienţi cu insuficienţă renală cronică, care au sistemul imunitar deprimat şi care sunt într-un mare risc”, a declarat Emanuel Ungureanu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Drept urmare, deputatul îi roagă pe cei de la Direcția de Sănătate Publică București și pe cei de la Ministerul Sănătății să găsească un alt centru în care suspecții de coronavirus să fie izolați.

Clădirea din București dispune de 100 de locuri

“Îi rog public pe cei de la DSP Bucureşti şi pe cei responsabili din Ministerul Sănătăţii, care au ales această locaţie, să o schimb urgent pentru că, din punctul meu de vedere, nu respectă rigorile a ceea ce înseamnă izolare într-un caz de carantină şi putem să ne referim la coronavirus ca la o gripă care poate să aducă complicaţii letale mai ales pentru pacienţii cu boli cronice şi pentru cei care sunt în vârstă”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marţi, că a dat spre folosirea autorităților o clădire cu o sută de locuri, pentru a fi folosită pentru carantină. În prezent, șase persoane sunt internate acolo pentru verificări, a mai spus primarul Municipiului București.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×