Imbold financiar istoric în SUA pe timp de pandemie: Senatul a aprobat 2 trilioane de dolari pentru economia țării

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 14:18
Imbold financiar istoric în SUA pe timp de pandemie: Senatul a aprobat 2 trilioane de dolari pentru economia țării
Imbold financiar istoric în SUA pe timp de pandemie: Senatul a aprobat 2 trilioane de dolari pentru economia țării. Credit line: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Economia Statelor Unite ale Americii este pusă greu la încercare pe timpul pandemiei de coronavirus. Cele mai importante zone de afaceri de peste ocean sunt paralizate, iar viitorul economic pare unul sumbru. În aceste condiții, Senatul a aprobat un boost financiar de 2 trilioane de dolari pentru bugetul intern.

Imbold financiar istoric în SUA pe timp de pandemie: Senatul a aprobat 2 trilioane de dolari pentru economia țării

În cursul zilei de miercuri, 25 martie, cu unanimitate de voturi (96-0), Senatul Statelor Unite ale Americii a aprobat o injecție financiară de 2 trilioane de dolari pentru a combate o posibilă criză economică provocată de pandemia de coronavirus.

Legea votată ieri de Senatul american reprezintă cel mai mare imbold financiar din istoria modernă a SUA, anunță USA Today.

Cele 2 trilioane de dolari sunt menite să-i ajute pe americani în domeniul sanitar și economic, având scopul de a limita efectele negative ale coronavirusului.

În ceea ce privește împărțirea sumei de 2 trilioane de dolari, acești bani vor merge către: cetățenii americani – 1.200 de dolari, copii – 500 de dolari, ar crea un program de creditare de 500 de miliarde de dolari pentru companii, orașe și state și un fond de păstrare a salariaților de 367 miliarde de dolari pentru întreprinderile mici.

De asemenea, imboldul financiar votat de Senat  ar direcționa 130 de miliarde de dolari către spitale și ar asigura, printre altele, patru luni de asigurări pentru șomajul tehnic extins.

Donald Trump, mesaj de felicitare pentru Senat

Acordul financiar la care au căzut toate forțele politice din SUA vine după ce numărul cazurilor de COVID-19 a explodat în ultimele zile peste ocean.

Aproape 70.000 de persoane infectate au fost depistate în ultimele două săptămâni în SUA, fiind așteptate mai multe confirmări pe măsură ce SUA ridicat numărul de teste efectuate. A crescut și numărul deceselor în SUA: peste 1000.

Donald Trump a avut un mesaj de felicitare pentru membrii Senatului american după ce aceștia au votat legea imboldului economic.


”96-0 în Senatul Statelor Unite ale Americii. Felicitări, AMERICA”, a scris șeful de la Casa Albă pe Twitter.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×