Imagini revoltătoare! Zeci de muncitori dezinfectați cu substanțe toxice în mijlocul străzii, în India

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 15:48
Imagini revoltătoare! Zeci de muncitori dezinfectați cu substanțe toxice în mijlocul străzii, în India
Zeci de muncitori sunt dezinfectați cu substanțe toxice chiar în mijlocul străzii, în India, acolo unde a fost declarată starea de urgență din cauza pandemiei de coronavirus

Zeci de muncitori sunt dezinfectați cu substanțe toxice chiar în mijlocul străzii, în India, acolo unde a fost declarată starea de urgență din cauza pandemiei de coronavirus.

Zeci de muncitori dezinfectați cu substanțe toxice în mijlocul străzii, în India

Conform Mediafax, anunțul instituirii carantinei a stârnit haos în rândul populației, iar zeci de mii de oameni s-au înghesuit pentru a pleca din zonele cele mai afectate de coronavirus.

Însă, imagini tulburătoare vin din regiunea Uttar Pradesh din India, acolo unde zeci de muncitori necalificați sosiâi din toată lumea au fost scoși în mijlocul străzii și dezinfectanți cu substanțe toxice.

Trei oameni îmbrăcați în combinezoaane de protecție au folosit pulverizatoarele pe muncitorii aflați pe jos. Un oficial din regiune, Ashok Gautam, a declarat pentru CNN că peste 5.000 de oameni din zona Uttar Pradesh au fost dezinfectați pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

”A fost vorba doar despre un exces de zel”

Același Ashok Gautam a precizat că dezinfectantul este făcut dintr-o soluție de pudră de clor, dar că nu este periculos pentru corpul uman.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că dezinfectanții de acest fel pot fi folosiți pentru suprafețe, dar sunt periculoși pentru corpul uman și nu au niciun efect dacă virusul a ajuns deja în corp.

Un oficial din cadrul Ministerului Sănătății din India, Lav Agarwal. a spus că ”a fost vorba doar despre un exces de zel din partea celor desemnați să se ocupe de deinfecție”.

În acest moment, în India sunt 1.251 de cazuri confirmate cu coronavirus și 32 de persoane decedate, dar bilanțul tinde să capete proporții pe zi ce trece, mai ales că autoritățile par depășite de eveniment. Din totalul bolnavilor, un număr de 102 pacienți au fost vindecați.

Panică în India acolo unde autoritățile n-au mai stat o clipă pe gânduri și au băgat în carantină nu mai puțin de 40 de mii de oameni. Oamenii locuiau în 20 de sate din statul Punjab. Totul se întâmplă în urma unui focar de coronavirus care are ca sursă un singur bărbat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×