Imagini fabuloase: a înghețat Niagara. Îți taie răsuflarea

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri mondene
23/01/2019, 16:01
Imagini fabuloase: a înghețat Niagara. Îți taie răsuflarea GALERIE FOTO
Cascada Niagara a înghețat!

Imagini extraordinare cu cascada Niagara înghețată! Este incredibil cum arată imensitatea cuprinsă de ger? Cascada Niagara curge acum cu bucăți de gheață, vizitatorii sunt uimiți de peisajul unic și de majestatea vederii. Este atât de frig încât valurile Niagarei are părți de gheață, potrivit CNN.

„Soarele a ieșit preț de doar 15 minute, doar pentru a face această experiență și mai memorabilă. Cascada Niagara a înghețat din cauza celor -25 de grade Celsius”, a spus un turist.

Cascada Niagara a înghețat! Imaginile sunt de poveste

Niagara a fost o singură dată înghețată complet, în anul 1848. Blocurile imense de gheață au oprit în totalitate cursul de apă preț de mai multe zile.  Renumita cascadă este formată din 3 căderi de apă care sunt situate la granița dintre statul de nord american New York, SUA și Ontario, Canada. Înășțimea sa este de 51 de metri, iar debitul de apă este între între 2.832 și 5.720 m³/s, în medie 4.200 m³/s.

Turiștii au avut parte de peisaje unice! Bucăți de gheață au căzut de-a binelea din cascada Niagara. O persoană care a ales recent să viziteze locurile magnifice a surprins cascada de gheață mai degrabă, decât cea pe care dorea să o vadă. Femeia, uimită de evenimentul neașteptat, a pus fotografiile la dispoziția prietenilor săi din mediul online. Numeroși oameni au demunit Niagara ca fiind castelul Elsei de gheață. „Până și scările care erau plasate în apropierea locului erau acoperite de gheață, semăna cu castelul de gheață al Elsei, la fel ca în filmul animat.” 

Cascada Niagara a înghețat. Acest fenomen nu a mai fost prezent din 1883
Cascada Niagara a înghețat. Acest fenomen nu a mai fost prezent din 1848

 

Niagara s-a format după ce înainte de anii 6.000, când era sfârșitul ultimei perioade de glaciațiune, s-au topit toți ghețarii din apropiere. În 1885, Niagara a fost declarată parc național, ajungând după un timp printre cele mai importante atracții turistice din America de Nord.

Cascada Niagara când nu este înghețată
Cascada Niagara când nu este înghețată
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×