Ilie Balaci a murit. Adevărata cauză a decesului marelui fotbalist. Ce spun medicii

Raluca Ogaru   
în Stiri de ultima ora
21/10/2018, 16:13
Ilie Balaci a murit. Adevărata cauză a decesului marelui fotbalist. Ce spun medicii GALERIE FOTO
Adevărata cauză a morții lui Ilie Balaci pare să fie un infarct

Ilie Balaci a murit, duminică, potrivit FANATIK.RO, vestea provocând un șoc imens în România, mai ales că fostul fotbalist a fost iubit de generații întregi, remarcându-se drept unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din România, din toate timpurile. Despre adevărata cauză a decesului, însă, speculațiile nu au întârziat să apară. Informația tragică a apărut în presă, în jurul orei 10.00. Se știa că sportivului i se făcuse rău și că a fost chemată ambulanța. Unii chiar săa-u și grăbit să anticipeze moartea. Decesul, însă, a fost declarat de către medicii, în jurul orei 11.30. Cu toate că ambulanța s-a deplasat imediat acasă la Ilie Balaci, cadrele medicale nu au mai putut decât să încerce, fără succes, să îl resusciteze. Puteți afla mai multe detalii despre cauza morții marelui fotbalist, firul evenimentelor din această dimineață și reacțiile marilor oameni din fotbal, pe FANATIK.RO.

„În jurul orei 9,40, a fost anunţat apelul la 112. Imediat, la locuinţa de familie a fotbalistului s-a deplasat un echipaj cu medic de la SAJ Dolj, care a găsit victima în stop cardio-respirator. Ulterior, s-a luat decizia de a mai trimite în sprijin la caz încă un echipaj SMURD cu medic. După executarea timp de mai multe zeci de minute a manevrelor de resuscitare (conform protocolului medical), a fost declarat decesul fotbalistului”, au comunica cei de la ISU Dolj.

Ilie Balaci, în perioada în care era jucător
Ilie Balaci rămâne o legendă a fotbalului românesc

Ipoteze distincte: care este adevărata cauză a morții lui Ilie Balaci

Lui Ilie Balaci i s-a făcut rău, duminică dimineața, în timp ce se afla în casa mamei sale din Craiova. Un apropiat al marelui fotbalist a povestit că acestuia i s-a făcut rău, femeia a chemat salvarea, iar el s-a prăbușit, până să vină primul echipaj de pe ambulanță. Prima dată, s-a spus că legenda Craiovei a făcut infarct, apoi, că a suferit un accident vascular cerebral. În cele din urmă, surse din cadrul Spitalului Județean din Craiova au declarat cu precizie că Ilie Balaci a făcut infarct și că nu s-a mai putut face nimic în cazul său.

Am înțeles că s-a întâmplat pe la ora 9, când era acasă cu mama lui. I s-ar fi făcut rău și au chemat SMURD-ul. Până să vină salvarea a căzut din picioare! Nu știu ce Dumnezeu se întâmplă cu generația noastră, ne prăpădim prea repede. Mi-e și greu să mai vorbesc”, a povestit Nicolae Ungureanu, fostul său coleg, despre ultimele clipe ale lui Balaci.

Fiicele lui ilie Balaci, răpuse de durere, după ce marele jucător a făcut infarct, în această dimineață
Fiicele lui ilie Balaci, răpuse de durere, după ce marele jucător a făcut infarct, în această dimineață

Ilie Balaci a făcut infarct

Apropiatul lui Ilie Balaci, Nicolae Ungurean, fost coleg de echipă al ”minunii blonde” din fotbalul românesc, a expplicat că a fost chemat de urgență SMURD-ul care a constatat pe loc că ilie Balaci ar fi făcut infarct. Cert este că moartea a fost fulgerătoare, iar oamenii din presă, din fotbal, dar și simplii specatori au rămas înmărmuriți de cumplita veste care a îndoliat dimineața zilei de 21 octombrie 2018: Ilie Balaci a murit, Ilie Balaci nu mai este…

Ilie Balaci a iubit nespus Craiova
Ilie Balaci a iubit nespus Craiova

”Din ce am auzit a făcut infarct. Am înțeles că s-a întâmplat pe la ora 9, când era acasă cu mama lui. I s-ar fi făcut rău și au chemat SMURD-ul. Până să vină salvarea a căzut din picioare! Nu știu ce Dumnezeu se întâmplă cu generația noastră, ne prăpădim prea repede. Mi-e și greu să mai vorbesc”, a declarat Ungureanu pentru  GSP.RO.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×