Ilan Laufer vrea o lege a repatrierilor: “Românii s-ar întoarce acasă dacă li s-ar oferi case şi maşini garantate de stat”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
22/10/2019, 15:41
Ilan Laufer vrea o lege a repatrierilor: “Românii s-ar întoarce acasă dacă li s-ar oferi case şi maşini garantate de stat”
Illan Laufer vrea ca românii din Diaspora să revină în țară. Sursa foto: digi24.ro

Ilan Laufer vine cu o propunere inedită prin care românii din Diaspora să se întoarcă, în sfârșit, acasă. Fost ministru al Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, acesta susține că o lege a repatrierii i-ar convinge pe cetățenii de peste hotare să revină în țară, în condițiile în care li s-ar oferi casă, mașină și garanții din partea statului român.

Ilan Laufer propune o lege a repatrierii, pe modelul programului Prima Casă

Într-un interviu acordat recent, Lauffer, care în prezent coordonează programul Smart USA, își exprimă convingerea că un astfel de act normativ ar rezolva problema forței de muncă, în contextul exodului masiv cu care se confruntă țara noastră. În plus, oficialul oferă ca exemplu programul Prima Casă, inițiativă care se bucură de un real succes, înregistrând cea mai mică rată de credite neperformante din întreaga Europă.

Este nevoie de o Lege a repatrierii pentru România, pentru care eu o să mă lupt în următoarea perioadă. Am deja un draft de proiect de lege şi cred că este cea mai simplă metodă pentru România de a-şi rezolva problema forţei de muncă. O Lege a repatrierii, aşa cum are orice stat care s-ar afla în situaţia României, cu al doilea cel mai mare exod de pe planetă, după Siria, ar trebui să facă ceva să-şi aduce cetăţenii în ţară, indiferent cu cine votează, nu are nicio relevanţă. Gândiţi-vă că putem oferi cetăţenilor care se repatriază condiţii de a-şi achiziţiona o locuinţă, fără adeverinţă de venit, şi cu un avans de câteva procente. Credeţi-mă, nu vor exista rateuri nici în acest caz. Oamenii, dacă le oferi casă şi maşină, evident, într-un anumit plafon şi cât poate să-şi permită statul… Creditele garantate nu sunt garantate cu bani, ci, dacă se întâmplă ceva, statul are obligaţia să… Deci, gândiţi-vă ce ar însemna să revină câteva sute de mii de români anual în România”, a declarat Ilan Laufer, citat de Agerpres.

Illan Laufer anunță a treia ediție a programului său. Sursa foto: digi24.ro
Illan Laufer anunță a treia ediție a programului său. Sursa foto: digi24.ro

Programul privat Smart USA a ajuns la cea de-a treia ediție

Totodată, fostul consilier onorific al prim-ministrului demis, Viorica Dăncilă, a anunțat demararea celei de-a treia ediții a Smart USA, programul privat aflat sub coordonarea sa. Astfel, vor fi oferite 10 burse pentru cele mai bune proiecte înscrise în platformă privind extinderea firmelor pe piaţa americană.

Săptămâna aceasta vom fi prezenţi în toată ţara, şi la Iaşi, şi la Constanţa, şi la Timişoara, şi la Cluj. Îmi doresc să avem alături de noi cât mai mulţi antreprenori români, care să vadă oportunităţile pe piaţa americană, cât şi în ţară. Vreau ca Smart Start USA să devină un hub de sine stătător. Îmi doresc să ofer visul american cât mai multor antreprenori români. Odată ce au câştigat, nu vor mai avea niciun cost. Este o chestiune pe care ne-o asumăm şi suntem primul program privat care face acest lucru”, a conchis Ilan Laufer.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×